Növényi Norbert párja: Tönkretették az életünket, tankolni is alig van pénzünk

A család házát elvitte a bank, egy hatéves Suzukival járnak, és állítják: az olimpiai bajnok birkózó csak a milliárdos adócsalást elkövető vállalkozás reklámarca volt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-14 13:44

Fotó: MTI/ Kovács Tamás

Nyolc éve után ítélet született abban a milliárdos nagyságrendű adócsalási ügyben, amelyben Növényi Norbert volt a hetedrendű vádlott: az olimpiai bajnok birkózóra első fokon három év és négy hónap börtönbüntetést szabtak ki, valamint 136 186 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték. Párja, Krisztina szerint Növényi ártatlan, amit mi sem bizonyít jobban, mint szerény anyagi körülményeik.

Kriszta 10 éve Növényi hűséges társa, és mint mondja, ebből a tíz évből az utolsó nyolc során nem sok jó dolog történt családjukkal.

Leginkább semmi, csak a kisfiunk, Nándika, aki kitűnő tanuló. Mindketten őt féltjük, hiszen a történtek eddig is rányomták a bélyegüket az életére. Nem is tudjuk, még jobban csúfolják-e, bántják-e majd ezek után. Az egészségem is megsínylette az utóbbi éveket

– fogalmazott a Story magazinnak az édesanya, akit anyagilag is megviselt ez a bírósági ügy.

Az ítélet szerint Norbi is részesült a pénzből, ezért jómódban kellett volna élnünk, holott mindenünk elúszott. Az elmúlt években hatszor költöztünk albérletről albérletre. Norbi, aki állítólag csaló, hatéves Suzukival járt, a bank pedig elvitte az otthonunkat. Az ügy miatt megvonták az olimpiai járadékát, így nem tudtuk tovább fizetni a felvett hitelt. Ha jogos lenne a kiszabott büntetés és a vád, vajon életszerű-e, hogy a fehérgalléros bűnözőnek kikiáltott Norbi, a bűnbanda egyik irányítója minimálbérnyi pénzből éljen, gond legyen neki egy-egy tankolás, avagy a nyugdíjjáruléka befizetése?

– mondta Krisztina.

Növényi Norbertet kétrendbeli adócsalásban és háromrendbeli magánokirat-hamisításban találták bűnösnek, állítása szerint azonban csak a vállalkozás reklámarcának kérték fel. Eredetileg havi egymilliós fizetést ajánlottak szolgálataiért, amiért végül csak minimálbért kapott.

Azért ítéltek el, mert két embert bemutattam egymásnak, a bíróság szerint csakis abból a célból, hogy fiktív számlákat gyártsanak, ami persze, nem igaz

– magyarázta Növényi, aki szerint tettenérés, vagy bármilyen más nyomós bizonyíték nélkül ítélték el, egy hamis tanúvallomás alapján.

Az olimpiai bajnok az alvilágban csak “banánkirályként” ismert F. T alkalmazásában állt, akinek a hivatalosan déligyümölcsökkel kereskedő cégei valójában számlagyárak voltak, és működésük során másfél milliárdos adóhiány keletkezett.