Népszámlálás: kampányt indítanak az ateisták

Startlap - Startlap
A Magyar Ateista Társaság azokat szólítja meg, akiknek "elegük van a keresztény Magyarország szólamából". Délelőtti hírösszefoglaló.

Népszámlálás: kampányt indítanak az ateisták

A Magyar Ateista Társaság pénzgyűjtésbe kezdett, hogy népszerűsíthessék akciójukat, amelynek célja, hogy leszámoljanak a “keresztény Magyarország szólamával”, illetve “az egyházak és az állam összefonódásával”. Mit jelent ez pontosan, és mi köze van a népszavazáshoz? Innen kiderül.

Már megindult a trükközés a napelemekkel

A napelemek iránti kereslet rendkívüli megugrását a rezsicsökkentés szigorítása mellett az Otthonfelújítási támogatás is fűti, amelynek keretében több millió forintot lehet szerezni, napelemek telepítésére is. A kínálat azonban nem tudja kiszolgálni a keresletet, és a legnagyobb gond egy alkatrésszel van, így egy különös, és egyben szabálytalan módszerrel igyekeznek orvosolni a problémát: megjelentek a “vándorinverterek”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Provokációra készülnek az oroszok a zaporizzsjai atomerőműnél az ukránok szerint

Az ukrán hírszerzés értesülései szerint Oroszország pénteken incidenst tervez előidézni az erőműben, amelynek helyszínét a Roszatom munkatársai már el is hagyták; több robbanás történt a megszállt Krím félszigeten egy légibázisnál. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Orbán rendeletben készül a kínaiakra Debrecenben: 87 milliárd forint sorsáról döntött

MTI/Benko Vivien Cher

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé minősítette a kínai CATL akkumulátorgyár megvalósulását, amely Magyarország történetének legnagyobb beruházása lesz. A projekthez állami forrásokról is döntöttek, amelyek többek között Mészáros Lőrinc cégbirodalmába folynak. Részletek.

Törölte a Facebook a kerepesi polgármester videóját a maszturbáló férfiról

Gyuricza László ígéretének megfelelően csütörtökön a saját oldalán osztotta meg a szilasligeti HÉV-megállóban készült felvételt, miután az elkövető nem jelentkezett. A polgármester maga jelezte, “rengeteg fenyegetést” kapott, a közösségi oldal pedig intézkedett. Bővebben.

Pécsi bozóttűz: “Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól”

Bocsánatot kért és vállalja a felelősséget a Mecsekoldalban csütörtök délután kitört bozóttűz miatt a tűz okozója. A lángokat késő estére sikerült megfékezni, az oltáshoz honvédségi helikoptert is bevetettek. Bővebben.

“Ami jön, az durvább lesz mint a Covid”

Miközben még a járvány hatásait is nyögik, a koronavírus után az idei télen a rendkívüli energiárakkal kell megküzdenie a szállodaiparnak. 

A mi szállodánknak egy évben 350 milliós plusz költsége lesz. Hangsúlyozom: ez a többletköltség, nem az összköltség. Teljesen kigazdálkodhatatlan.

Baldauf Csaba, a szállodaszövetség elnöke főként a belföldi turizmus visszaesésére számít, és arra, hogy egyre több szálloda választja a szezonális nyitvatartást. Interjú.

Engedély nélkül dolgoztathatják a külföldi munkásokat a paksi bővítésen

Kormányrendelet jelent meg csütörtök este az EU-n és EGT-n kívülről érkező állampolgárok foglalkoztatásáról a Paksi Atomerőmű két új blokkjánál. További információkért katt ide.

Tagadja a bűnösségét a férfi, akit a Salman Rushdie elleni támadással gyanúsítanak

Nancy Ostertag/Getty Images

A 24 éves libanoni származású Hadi Matarnak megtiltották, hogy nyilatkozzon a sajtónak vagy felvegye a kapcsolatot a 75 éves íróval, akit pénteken, egy New York-i pódiumbeszélgetésen érte több késszúrás. Az intézkedés előzménye egy szerdai interjú. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

A hidegfront érkezése előtt még 40 fok is lesz

Hétvégétől országszerte enyhül az időjárás, ugyanakkor pénteken akár 38-40 fokot is mérhetünk. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Járdára hajtott két autó Debrecenben, egy gyalogos meghalt

képcím

Magyarországé lenne Kárpátalja Medvegyev térképén