Német-magyar: közleményt adott ki az UEFA

Startlap - Startlap
Továbbra is téma, mint az elmúlt hét szinte minden napján az Európa-bajnoki mérkőzésnek helyet adó müncheni stadion díszkivilágítása, mellyel kapcsolatban az UEFA ismét úgy érezte, meg kell szólalnia. Esti hírösszefoglaló.

Német-magyar: újabb közleményt adott ki az UEFA

Münchenben azt tervezték, hogy a melegellenes magyar pedofiltörvényre reagálva a szerdai német-magyar Európa-bajnoki mérkőzés idejére szivárványszínben világítják meg az Allianz Arénát. Most ezzel kapcsolatban újra megszólalt az UEFA, magyarázkodásra kényszerülve előző döntése miatt. Részletek

Von der Leyen magyarul üzent, mi is a véleménye Orbán melegellenes törvényéről

MTI/AP/AFP pool/Kenzo Tribouillard

Magyarul írt az Európai Bizottság elnöke, hogy még véletlenül se legyen lehetőség félremagyarázni gondolatait. A keményre sikeredett mondatai itt olvashatóak

Szijjártó és Orbán posztjai alatt szivárványok ezrei nyílnak

Az Európai Unió tanácsának keddi ülésén a Magyarország elleni 7. cikkely szerinti eljárás került terítékre, Szijjártó Péter jelenlétében. A külügyminiszter posztolt is egyet a tanácskozásnak helyet adó épületről, ami alatt azóta 25 ezer szivárvány és szivárványos zászló jelent meg a kommentek között. Orbán Viktor sem járt jobban, Facebook-oldalára gyakorlatilag még most is folyamatosan ömlenek a szivárványok. Mindezekre errefelé lehet rácsodálkozni. 

Csányi Sándor: Ha így fejlődik a futballunk, néhány éven belül a világ legjobbjai közé tartozhatunk

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke nem fogta vissza magát a fenti jövendöléssel, bár az elmúlt évtizedben szinte minden valamirevaló és reményt keltő meccs után elhangzott hasonló kijelentés vagy tőle vagy a kormány valamely tagjától. A friss jóslat további részleteiről innen lehet tájékozódni. 

Sokan letakarják bizonyos tetoválásaikat a német-magyar meccsen magyar ultrák közül

Szerda este nehéz mérkőzésre kerül sor a magyar válogatott a németek között Münchenben. Ugyanis a mieink csak akkor jutnak tovább, ha győznek a hazaiak ellen. A magyar ultrák szervezete, a Carpathian Brigade a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet, hogy miként is érdemes a küzdelemnek helyt adó stadionba érkezni. Egyebek között kitért bizonyos tetoválások letakarására is, mert errefelé komoly pénzbírsággal járhat ezek villantása. Hogy milyen grafikákról is van szó, ami egyes magyar szurkolókon is díszeleg, ebből a cikkből azonnal ki fog derülni.

Koronavírus: komoly gond van Izraelben

Az oltások és a védekezés miatt szinte mintaállamnak tekintett országot elérte a járvány ötödiknek tartott hulláma. Az oltások ellenére egyre többen fordulnak újra orvoshoz. Részletek a kialakult állapotról. 

Pokoli időszak várhat az emberiségre

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) kutatói szerint visszafordíthatatlan hatásai lehetnek az emberekre és az ökológiai rendszerekre, ha nem sikerül megvalósítani a párizsi klímaegyezmény célkitűzését. Egy olyan fenyegetettség alakulhat ki, amelyről most először számoltak be részletesen, és rengeteg embert érinthet. Bővebben.

Egyetlen év alatt sok-sok háziorvos szüntette meg a praxisát

A betöltetlen praxisok nem új keletű problémák, ráadásul a koronavírus miatt a háziorvosok a régi rendszerre már nem fognak tudni visszaállni, így rendelési idejükben előjegyzés alapján kell végezniük továbbra is majd a munkájuk egy részét. Részletek

Megszűnt a határellenőrzés Magyarország schengeni belső határain

GERGELY BESENYEI / AFP

Hogy ez milyen szabadságot is jelent azoknak, akik a környező országokba utaznának, az ide kattintva azonnal megtudható.

Ez is érdekelhet

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...

képcím

Koronavírus itthon: 39 928 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén