Kiemelt Hírek 2018. június 25.

Nem is gondolnád, mi mindenben van magnézium

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 25.
A magnézium az egyik legfontosabb nyomelemünk, amire nap mint nap szükségünk van. A legtöbben nem is tudják, hogy hiányt szenvednek belőle.

A magnézium a szervezetünkben a biokémiai folyamatokban vesz részt, nélkülözhetetlen a csontok növekedéséhez, az izmok összehúzódásához. Ezen túlmenően az immunrendszer és az idegrendszer egészséges működésében, a testünk érzelmi és pszichológiai egyensúlyának megteremtésében tölt be fontos szerepet, továbbá segíti a kalcium beépülését a csontokba.

Tegyél a fáradékonyság ellen!

Amikor nem áll rendelkezésre a szervezetben elegendő magnézium, akkor ingerlékenyebbek, fáradékonyabbak vagyunk, álmunk is zaklatottabb, feszesek, görcsösek az izmaink, sokszor fordul elő tikkelés a szemhéjon, vagy lábikragörcs. Magnéziumhiánnyal magyarázható továbbá az is, ha cseng a fülünk, emésztési zavarokkal küzdünk, vagy szaporább a szívverésünk.

A magnéziumot a szervezetünk nem képes előállítani, így azt a bevitt táplálékkal tudjuk azt pótolni természetes módon. Magnéziumot tartalmaznak a teljesség igénye nélkül:

·        a teljes kiőrlésű gabonák,

·        a spenót,

·        a sóska,

·        a dió,

·        a mandula,

·        a tökmag,

·        a mák,

·        a magas kakaótartalmú étcsokoládék.

A magnézium napi javasolt adagja függ nemtől, kortól és életmódtól is. Általában elmondható, hogy a stresszesebb életet élőknek, dohányzóknak, sportolóknak, és a kismamáknak nagyobb mennyiségű magnéziumra van szükségük. Általában 250mg és 500 mg között javasolt a napi bevitel mennyisége.

Érdemes tudnunk, hogy a magnézium hatékonyabban felszívódik, ha a szervezetünkben jelen van a bevitelkor a B6 vitamin is.

(forrás)

 

 

Keresés az oldalon