Negyven éve ő a brit királyi család hivatalos fotósa

Anwar Husseinnek köszönhető, hogy a korábbi nagy műgonddal beállított, unalmas fotók helyett végre hús-vér emberek szerepelnek a fényképeken.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-20 11:50

Bár senki sem hitt benne, negyven éve követi a brit királyi család minden mozdulatát kamerájával Anwar Hussein, az udvar hivatalos fényképésze, írja a 24.hu. A Tanzániában felnőtt fotós ezért évtizedek óta Erzsébet királynő közvetlen közelében él.

Jóllehet, ez nem volt mindig így. Fiatal korában a legközelebb akkor került a királynőhöz, amikor egy postai bélyegen látta az arcképét, mesélte Hussein. Hozzátette: ahhoz, hogy megkapja ezt a munkát, nem csak tehetség, de rengeteg szerencse is kellett.

A gyerekkorában hobbifotósként ismert Hussein a húszas éveiben döntött úgy, hogy az Egyesült Királyságba utazik és ott profi karrierbe kezd. A hetvenes években találkozott a brit királyi család fényképészeivel. Husseinnek akkoriban hosszú haja volt, és közel sem öltözött úgy, mint a család fotósai. Sokan azt mondták neki, hogy ilyen külsővel soha nem kerülhet a királyi család közelébe.

Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

Hussein be akarta bizonyítani, hogy ez nem igaz. Feltűnt neki, hogy a családról inkább beállított fényképek készülnek, ezért úgy döntött, akkor fotózza őket, amikor nem pózolnak, tehát hétköznapi embereknek tűnnek. Husseint azonnal meghívták a királyi család hivatalos eseményeire. Az egyik ilyen alkalommal beszélgetett a királynővel is, így lett végül az udvar hivatalos fotósa.

Anwar Hussein a családot érintő minden fontos eseményen jelen volt az utóbbi negyven évben, így például Harry herceg és Meghan Markle szombati esküvőjén is.

Címlapkép: Bettmann/Corbis/Getty Images

Mai nap hírei

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu4 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu6 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu7 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu7 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu10 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu10 órája

Ezt ne hagyd ki! Köllő Babett átlátszó felsőben pózolt

metropol.hu17 órája

5 szuperegészséges diétás étel ami azonnal és hosszan eltelít

unilife.hu19 órája