La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon rendezzék az Olasz Szuperkupát

Startlap - Startlap
Egyes olasz lapok arról írnak, Orbán Viktor a saját háza mellett tornyosuló felcsúti stadionban rendezheti meg a mérkőzéseket, és ezért cserében forintba átszámítva milliárdokat kínál. Esti hírösszefoglaló.

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon rendezzék az Olasz Szuperkupát

Helyi sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokság első osztályának vezetői között már hetek óta téma Orbán ajánlata. Azonban az olaszországi fél egyik legfontosabb szereplője éppen politikai megfontolásból ellenzi a magyarországi helyszínt, és állítólag Budapest helyett Felcsút is szóba került már. Bővebben.

Szijjártó: Nem is értem azokat a nyugati kollégákat, akik szerint rossz ötlet a párbeszéd Oroszországgal

Tomas Tkacik/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Kossuth Rádió vasárnapi adásában a külügyminiszter újfent megismételte a kormányzati álláspontot, amely szerint “a szankciók sokkal jobban fájtak Európának, mint Oroszországnak”, és a rekordokat döntő magyar inflációért Brüsszelt tette felelőssé. Szijjártó Péter arra is kitért: az ENSZ Közgyűlésének New Yorkban tartott ülésén találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel. Bővebben.

Átlátszó urnával, boríték nélkül, szabadtéri asztalokon várják a luhanszki “népszavazás” résztvevőit

Az EPA fotói alapján finoman szólva nem mondható szabályosnak az orosz megszállás alatt álló négy ukrajnai régióban megrendezésre kerülő “népszavazás”, amelyben a helyi lakosokat az Oroszországhoz való csatlakozásról kérdezik. Elemzők szerint a nyugati országok által illegitimnek nevezett voksot a Kreml atomfegyverekkel való fenyegetésének alátámasztására használhatja majd. Galéria.

Tüntetők százait vették őrizetbe Oroszországban, akik nem kérnek a mozgósításból

Miután a héten korábban már legalább ezer demonstrálót tartóztattak le, szombaton újabb 724 embert vittek el a rendőrök, akik országszerte tiltakoztak Vlagyimir Putyin szerdai bejelentése ellen. Sokan vannak, akik a tüntetés helyett inkább menekülnek: 30 km hosszú sor torlódott fel a grúz határnál, autók ezrei várakoznak a határátkelőkön, és hasonló a helyzet a finneknél. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Gyurcsány Ferenc: Megérkezett egy új világ reménye, ígérete. Dobrev Klára személyesíti meg ezt az álmot

Az egykori miniszterelnök szerint felesége fogja vezetni az országot a 2010-ben széttört, és azóta hosszú bolyongást követően újra megérkezett ellenzék élén. 

Nagy közösséget építünk. Pártot. Más mifelénk nem tudja. Mi tesszük

– írja Gyurcsány Ferenc. Részletek.

Már a használt budapesti garzonok is milliós négyzetméterárakon kelnek el

Az ingatlan.com elemzése szerint jelentősen drágultak az eladásra kínált kisebb alapterületű használt budapesti ingatlanok egy év alatt, és mára alig van különbség a panellakások és a tégla építésű ingatlanok árában. Részletek.

Közös szemétszállító gigavállalatot hozhat létre Budapest és a MOL

“Központi régiós” hulladékszállító vállalat létrehozásával kereste meg a hulladékkoncessziót augusztusban elnyert MOL a fővárosi vezetést – értesült a Telex. A lap úgy tudja, Karácsony Gergely főpolgármester a közös cég létesítésével kapcsolatban közgyűlési előterjesztést tesz majd. Részletek.

Megmutatták II. Erzsébet sírját

Bettmann/Contributor/Getty Images

A Buckingham-palota szombaton közzétette az első fényképet a szeptember 8-án elhunyt uralkodó sírhelyéről, amely az VI. György emlékkápolnában található. Erzsébet sírhelyét egy fekete márványtábla díszíti, amelyen férje, Fülöp, és szülei nevei láthatók. Fotó és további részletek itt.

“December 24-én 1 tojás tízmillió pengő, 1 liter olaj 500 millió pengő” – Éva néni megmutatta, milyen volt a hiperinfláció

Közel kilencven éve, 1936 óta vezeti minden egyes kiadását és bevételét Éva néni és családja. Az asszonynak bankkártyája nincsen, a vásárlások után minden blokkot összegyűjt, és ezeket évtizedek óta naponta lejegyzi. A 91 éves Bornemissza Gáborné a Fókusz stábjának mutatta meg kincset érő adatait. Videó.

Még a Wolt sem tudja, ki lehet a rejtélyes budapesti futár, akin ámuldozik az internet

Rövid idő alatt jókora nézettséget értek el az a felvételek, amelyen egy ismeretlen futár a budapesti Nagykörúton egyszerre bravúrosan és egyben életveszélyesen közlekedik. A Telex az ügyben megkereste a Woltot is, mivel az ő táskájuk látható a kerékpáros hátán, de néhány érdekes információn túl a cég nem tudott valódi válaszokkal szolgálni. Bővebben.

(Címlapkép: Marc Atkins/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Bródy János dallal reagált Orbán Viktor évértékelőjére

képcím

Curtis: Én, ahogy eddig is, csak zenélni szeretnék, és nem...

képcím

Orbánt feldühítette, hogy Novák Katalin ezt tette vele - A hét...