Napokon belül jön az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció: mutatjuk a főbb témákat

Startlap - Startlap
A védettségi igazolványról, a nyitás módjáról és a kijárási tilalomról is dönthetünk. Reggeli hírösszefoglaló.

Napokon belül jön az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció: mutatjuk a főbb témákat

A magyar kormány hivatalos Facebook-oldalán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette a rövidesen induló járványkonzultáció témáit. Íme.

Orbán Viktor: Ha magyarnak születtél, akkor küldetésed is van

A kormányfő A V4-ek betöltik hivatásukat címmel cikket írt a Magyar Nemzet szerdai számába. A visegrádi országok (V4) felelőssége, hogy Európa jövője érdekében megvédjék a kontinenst a külső támadásokkal és a belső birodalomépítési törekvésekkel szemben – vélekedik Orbán. Erre a linkre kattintva  Orbán Viktor írásának legfontosabb részleteit találod.

Hiányoznak az iratok, mégsem kezdhetik el azonnal a kínai vakcina alkalmazását

Az oltóanyag dokumentációja és alkalmazási előirata sincs meg, az ellenőrző vizsgálatokat el sem tudják kezdeni, és a háziorvosok nem szívesen szúrnak. Bővebben.

Az élelmiszeripari raktárosok is soron kívül kaphatnak oltást, ha nem válogatnak a vakcinák között

Egyelőre csak az egyik piacvezető áruházlánc élelmiszer-raktárainak alkalmazottai léphetnek előrébb az oltási sorban, de más logisztikai központokból is várhatóan csatlakozni fognak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A lakosság fogja megfizetni, ha tényleg elüldözik a diszkontláncokat, és nem lesz olcsó

Fotó: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Tavaly év végén a kormány egyértelművé tette, hogy a finomkodásnak vége, keményebb eszközökhöz folyamodna tíz éve dédelgetett álma, a kiskereskedelem átmagyarítása érdekében. Vagyis kiszorítanák az Aldit, a Lidlt és a többieket. De mit jelentene ez a gyakorlatban, a dolgozók és a vásárlók szempontjából? Mennyibe kerülne így egy beásárlás?  Ebben a cikkben kiszámolták.

Az államtitkár gyakorlatilag azt mondta, a kaszinók azok kaszinók, és ezért lehetnek nyitva 

A “szerencsejátékok lebonyolítására szolgáló létesítmények” besorolásával magyarázza Fónagy János államtitkár azt a különös jelenséget, hogy míg az éttermeket be kellett zárni, a kaszinókat nem. Bővebben.

Erősen mutálódott, hibrid koronavírus bukkant fel

A kaliforniai a Los Alamos Nemzeti Laboratóriumban fedezték fel a hatékonyabban fertőző brit variáns új változatát. Az úgynevezett rekombináns vírus megjelenése nem meglepő és rendszerint ártalmatlan jelenség, azonban ebben az esetben lehetséges, hogy egy veszélyes mutációval állunk szemben. Mit jelent ez az egész? Erről szól ez a cikk.

Minden ötödik magyar él a létminimum alatt

Hiába a gazdasági növekedés, a magyar lakosság drámai jövedelmi egyenlőtlenségei tíz év alatt sem változtak – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. közleményéből. Pontos számok és további részletek itt.

A hitelmoratórium rejtett költségei nagy meglepetést okozhatnak

Nagyon sokan éltek a hitelek tőke és kamatfizetési kötelezettségének felfüggesztésével, a moratórium igénybevételének következményeivel azonban nem mindenki foglalkozott – mondja a hitelszakértő. A Jobbik szerint a kormánynak intézkednie kellett volna a pluszköltségek kiküszöbölése érdekében. További információkért katt ide.

Jóval melegebb lesz a megszokottnál, és ez még egy ideig így marad

Fotó: László Szirtesi/Getty Images

Csütörtöktől már országszerte érezhető lesz az intenzív enyhülés, hétvégére akár 14 fok is lehet. A tavaszias időjárás a jövő héten sem változik. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt nézheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben

képcím

Nyilatkozott a polgármester, aki betiltotta Orbánék rendezvényét

képcím

Félbeszakították Orbán Viktorék brüsszeli konferenciáját