Nagyon úgy néz ki, hogy a héten beköszönt a tavasz

Erős felmelegedés kezdődik, és vélhetően nem lesz több olyan lehűlés, mint amilyen most hétvégén volt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-25 15:13

Fotó: iStock

Hétvégén még enyhén visszaesik a hőmérséklet, de alapvetően felmelegedés várható, és a jelek szerint nem lesz újabb erős lehűlést hozó hidegfront sem a közeljövőben, és márciusban pedig “hivatalosan” is belépünk a tavaszba – írja a 24.

Csütörtökön ér csúcsára a mostani ‘meleg’, az ilyenkor szokásos 10-12 fok helyett 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Pénteken egy újabb hidegfront jön, de csak 8-9 fokig hűti a levegőt, utána folytatódik a felmelegedés

– közölte Molnár László, a Kiderül meteorológusa.

A következő héten az időjárás a Kiderül előrejelzése szerint a következőképpen alakul: 

  • Hétfőn változóan felhős lesz az ég, de csapadék nem lesz. Általában gyenge légmozgás várható, de Sopron környékén megélénkülhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, késő este -1, 4 fokra számíthatunk.
  • Kedden az erős felhőzet délutántól északkelet, kelet felől felszakadozik, de a nyugati országrészekben még este is sok lesz a felhő. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet főként a Dunántúlon erős lökések kísérik majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul.
  • Szerdán legfeljebb gyengén felhős ég várható, többnyire mérsékelt széllel, csapadék nélkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.
  • Csütörtökön folytatódik a gyengén felhős idő, de sok napsütéssel. Csapadék ezen a napon sem várható, de a nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. 
  • Pénteken már erősen felhős lesz az ég és szórványosan eső, illetve zápor is várható. Az északnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.
  • Szombaton erősen vagy közepesen felhős idő idő mellett több-kevesebb napsütést is élvezhetünk, elszórtan kisebb esővel, záporral. Csapadék leginkább a keleti tájakon várható. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is lehetségesek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Mai nap hírei

Magyarországon is megtalálható a világ leggusztustalanabb élőlénye

unilife.hu7 órája

Emelkedtek az üzemanyagárak, emelkedik a Pulzusom

gepmax.hu9 órája

Titokban újabb taggal bővült Vilmos herceg és Katalin hercegné családja

joy.hu12 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu15 órája

Egy Magyar akadályozhatja meg, hogy Trump Patriot Partynak nevezze az új pártját, a neve Donald Magyar

444.hu16 órája

COVID – Németországban új kezelést vezetnek be

napidoktor.hu17 órája

Jakab Ferenc: Rá fog menni az évünk a járványra

168ora.hu18 órája

Mi lesz veled Kaszpi-tenger?

koponyeg.hu18 órája