Nagyon különös dologgal vádolják Czeizel Endre volt barátnőjét

Dóra ellen emberi test tiltott felhasználásának bűntette ügyében nyomoznak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-15 14:06

Fotó: MTI/ Mohai Balázs

Szövevényes helyzet húzodik a szokatlan bűntett mögött, amivel Czeizel Endre volt barátnőjét, és egyben két legkisebb gyermekének anyját, Dórát gyanúsítják – írja a 24.hu. A Fővárosi Főügyészség új eljárást rendelt el a mesterséges megtermékenyítési ügyben, amely során az édesanyát gyanúsítottként hallgatták ki: Dórát emberi testrész tiltott felhasználása miatt jelentették fel.

Czeizel Endrének öt gyermeke született: első feleségétől három, majd évekkel később szeretőjétől, Dórától még kettő. A professzor egy igen nehéz időszakban, egyik tárgyalása során ismerte meg a nála 43 évvel fiatalabb joghallgató Dórát, amikor második feleségével, Erzsébettel élt házasságban, és már bőven nagypapa volt. Czeizel nem akarta elhagyni Erzsébetet, de Dórát sem, hiszen mély szerelem szövődött kettejük között.

Sebzett volt a lelkem, gyógyír volt rá Dóri minden szava. Sőt, már a puszta nézése is. Tekintetéből megértés, melegség, elfogadás, együttérzés, aggódás áradt. Ahogy mondtam, akkoriban sokszor már-már közellenségnek éreztem magamat, örültem ezért minden emberi szónak, gesztusnak. Sok hónap alatt szép lassan alakult ki köztünk az az érzelmi kapcsolat, ami egy ponton átcsapott szerelembe. Nem volt egyszerű a helyzet. Házas, családos emberként más nőbe szeretni soha nem az. Idős korban egy egyetemista lánnyal viszonyt létesíteni különösen nem az. Neki pedig még nem volt férfi az életében. A hazai sztereotípiák szerint mindez, úgymond, halmozottan hátrányos helyzet. Elmondtam neki, hogy nem válok el, nem hagyom el a feleségemet, aki akkor már csaknem harminc éve mellettem volt, és szeretett, meghurcoltatásom alatt is társam volt. Bizonyára nem gondoltam, hogy kapcsolatomnak Dórival ilyen komoly folytatása lesz. Dóri szerelme és odaadása sokat jelentett a számomra, nagyon megszépítette életem alkonyát.

– írja a késői szerelemről a genetikus, akit egy gyermekkel is megajándékozott Dóra: megszületett Andris. A nem mindennapi helyzetnek a megoldása sem volt átlagos: a hétköznapokat Erzsébettel töltötte, a hétvégéket pedig kisfiával, és fiatal barátnőjével, ami minden érintettnek tökéletesen megfelelt így.

Kompromisszumot kötöttek

Dóra szeretett volna még egy gyerekeket, Czeizel viszont nem, így egy érdekes kompromisszumot ajánlott fel a lánynak.

“Lefagyasztattam a spermámat, és Dórival megbeszéltem, hogy ezt a halálom után felhasználhatja, ha még akkor is úgy gondolja majd” – írta az orvos, majd Dóra később bejelentette, hogy megint terhes, és 2014 augusztusában megszületett a mesterséges úton fogant Fanni.

A mostani ügy az ő születésének körülményeit feszegeti, a professzor ugyanis hiába bocsátotta Dóra rendelkezésére spermáját, ehhez törvényesen nem volt joga, mivel hivatalosaan csak férj vagy élettárs lehet donor. Ráadásul az is kiderült, hogy a spermadonor beleegyezői nyilatkozatára nem Czeizel, hanem egy másik férfi, az egyik szomszédjának adatait írták rá.

Címkék:

Czeizel Endre

Mai nap hírei

Márki-Zay Péter nem hagyta szó nélkül a luxusminiszter újabb luxusutazgatását

csongrad.ezalenyeg.hu6 órája

Már hivatalos: újabb babával bővül a királyi család!

joy.hu7 órája

Óriási változás történt Trokán Annáéknál

napidoktor.hu8 órája

Kisvárdai Fecskeház - ingyen lakás puszira

szabadeuropa.hu9 órája

Jégesővel és felhőszakadással érkezik a vihar

agroinform.hu10 órája

Emelt fővel távozó Sevilla, Martinezt éltető Bayern - reakciók a budapesti Szuperkupa után

eurosport.hosszabbitas.hu11 órája

Jégesőre figyelmeztet az OMSZ

168ora.hu15 órája

Az alma tárolása

agraragazat.hu15 órája