Kiemelt Hírek 2021. május 10.

Nagyinterjú Dobrev Klárával: "Nincs Gyurcsány-kérdés, Orbán-kérdés van"

Startlap Kiemelt Hírek 2021. május 10.
2022-ben egy "teljesen más világ jön Magyarországra", amelynek ő lesz a női miniszterelnöke. Gyurcsány Ferenc pedig országgyűlési képviselő lesz majd, "mint sokan mások". Reggeli hírösszefoglaló.

Nagyinterjú Dobrev Klárával: “Nincs Gyurcsány-kérdés, Orbán-kérdés van”

2022-ben egy “teljesen más világ jön Magyarországra”, amelynek ő lesz a női miniszterelnöke.  A “széles, nemzeti koalíciós kormányzás” egy új politikai stílust és technikát igényel, mint amilyen 2010 előtt volt. Gyurcsány Ferenc pedig országgyűlési képviselő lesz majd, “mint sokan mások”. A Telex nagyinterjút készített a DK miniszterelnök-jelöltjével. A teljes beszélgetés itt olvasható.

Újabb ország, ahová keddtől bármilyen oltással utazhatsz

Szijjártó Péter külügyminiszter megállapodott az egymás által kiállított oltási bizonyítványok kölcsönös elfogadásáról. Avagy bővült a potenciális nyári úti célok köre. További információkért katt ide.

Betegek ezrei várnak szívkatéterre, csipőprotézisre, gerincműtétre

A járvány miatt a szokásos betegforgalom ötödét látták csak el. Kásler Miklós szerdára jelentette be, hogy az egészségügyet újraindítják, de még hetekbe telhet a valódi nyitás. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Nem hosszabbította meg az EU az AstraZeneca szerződését

Fotó: Gareth Fuller – WPA Pool / Getty Images

Miközben a Pfizer vakcinából berendeltek 1,8 milliárd adagot, az Európai Bizottság a svéd-brit gyógyszeróriással nem újította meg a júniusban lejáró megállapodást. Bővebben.

Orosz megrendelők állnak a kárpátaljai magyarok halálos fenyegetése mögött

Miután a hétvégén elfogtak három férfit, az ukrán biztonsági szolgálat felderítette a magyargyűlölő szórólapok ügyét. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Vajna Tímea öröksége hivatalosan 4,7 milliárdos veszteséget termelt

Az AV Perfect Kft. vagyonkezelő cégről van szó, amelybe a producer halála előtt átszervezték Vajna delaware-i offshore érdekeltségét. A tavalyi mérlegbeszámoló szerint 40 milliárd forintnyi részvényplakettet adtak el, de ebből egyelőre csak a veszteség látszik. Bővebben.

Szombaton elvitték kihallgatni a mianmari költőt, vasárnap reggelre a belső szervei nélkül kapta vissza a hulláját a család

Fotó: Stringer/Getty Images

Amikor Khet Thi feleségét reggel hívták, hogy menjen be érte a kórházba, azt hitte, megverték és eltört a keze. A férfi a helyi tüntetések egyik központi alakja volt. Az esetről ebben a cikkben olvashatsz.

Eltűnt Alekszej Navalnij orvosa

Alekszandr Murakhovszkij az omszki kórház főorvosa volt, mielőtt regionális egészségügyi miniszterré nevezték ki. Drónokkal és helikopterrel is keresik, a rendőrséghez önkéntesek is csatlakoztak. Részletek itt.

Egész évben nem volt még olyan meleg, amilyen most lesz

Szerdára már mérséklődik a felmelegedés, de addig igazi nyári hőmérsékleteket mérhetünk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Keresés az oldalon