Kiemelt Hírek 2018. június 19.

Múzeumok éjszakája az Újpesti Lepke Múzeumban

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 19.
Ha nekivágsz Budapestnek, akkor ezt ne hagyd ki!

Újpest szívében június 23-án a múzeumok éjszakáján különleges programmal készül az Újpesti Lepke Múzeum. A helyszínen váltott karszalaggal nem csak az egzotikus kiállítást nézhetik meg az érdeklődők, de lepkéket és bogarakat is preparálhatnak.

Fotó: Pixabay

Tizenöt évvel ezelőtt indult útjára a Múzeumok éjszakája nevű országos múzeumi program, melynek célja a tanítva szórakozás és a szórakoztatva tanítás. Az ország egész területén, számos nagyvárosban rengeteg programot szerveznek, mely a honlapon mind elérhető. Hat éves kor alatt a belépés ingyenes, de több programra előzetes regisztráció szükséges.

Fotó: Pixabay

A programsorozathoz az Újpesti Lepke Múzeum is csatlakozik, ahol június 23-án délután három órától éjfélig várják az érdeklődőket. Az újpesti kertvárosban a múzeumot több mint tizenöt évvel ezelőtt alapította Juhász György, a célból, hogy közszemlére tegye a munkássága, utazásai során felhalmozott tudományos anyagot.

Fotó: Pixabay

A gyűjteményben megtekinthetjük hazánk lepkéit régiónként, de emellett több egzotikus fajt is bemutatnak. A lepkék mellett más ízeltlábúakat, rovarokat is megcsodálhatunk, így skorpiókat, pókokat, sáskákat és óriás bogarakat egyaránt.

Betekintést nyerhetünk az óriás bogarak életébe, és két fajról, a Chalcosoma caucasus-ról és a Prosopocoilus savagei-ről külön is szó lesz. Az előbbi bogár elérheti akár a 13, az utóbbi hímje pedig a 6-8 centiméteres nagyságot is, mely méretek méltán emelik ezeket az állatokat a hobbi bogártartók nagy kedvencei közé.

A múzeum alapítványában az előzőleg, vagy aznap váltott karszalaggal lehetőségünk nyílik bogár- illetve lepkepreparálásra is.

Forrás:

Újpesti Lepke Múzeum

 

Keresés az oldalon