Múzeumok éjszakája az Újpesti Lepke Múzeumban

Ha nekivágsz Budapestnek, akkor ezt ne hagyd ki!

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-19 11:00

Fotó: Thinkstock

Újpest szívében június 23-án a múzeumok éjszakáján különleges programmal készül az Újpesti Lepke Múzeum. A helyszínen váltott karszalaggal nem csak az egzotikus kiállítást nézhetik meg az érdeklődők, de lepkéket és bogarakat is preparálhatnak.

Fotó: Pixabay

Tizenöt évvel ezelőtt indult útjára a Múzeumok éjszakája nevű országos múzeumi program, melynek célja a tanítva szórakozás és a szórakoztatva tanítás. Az ország egész területén, számos nagyvárosban rengeteg programot szerveznek, mely a honlapon mind elérhető. Hat éves kor alatt a belépés ingyenes, de több programra előzetes regisztráció szükséges.

Fotó: Pixabay

A programsorozathoz az Újpesti Lepke Múzeum is csatlakozik, ahol június 23-án délután három órától éjfélig várják az érdeklődőket. Az újpesti kertvárosban a múzeumot több mint tizenöt évvel ezelőtt alapította Juhász György, a célból, hogy közszemlére tegye a munkássága, utazásai során felhalmozott tudományos anyagot.

Fotó: Pixabay

A gyűjteményben megtekinthetjük hazánk lepkéit régiónként, de emellett több egzotikus fajt is bemutatnak. A lepkék mellett más ízeltlábúakat, rovarokat is megcsodálhatunk, így skorpiókat, pókokat, sáskákat és óriás bogarakat egyaránt.

Betekintést nyerhetünk az óriás bogarak életébe, és két fajról, a Chalcosoma caucasus-ról és a Prosopocoilus savagei-ről külön is szó lesz. Az előbbi bogár elérheti akár a 13, az utóbbi hímje pedig a 6-8 centiméteres nagyságot is, mely méretek méltán emelik ezeket az állatokat a hobbi bogártartók nagy kedvencei közé.

A múzeum alapítványában az előzőleg, vagy aznap váltott karszalaggal lehetőségünk nyílik bogár- illetve lepkepreparálásra is.

Forrás:

Újpesti Lepke Múzeum

 

Mai nap hírei

Azzal támadják Karácsonyékat, amit Tarlósék is terveztek

szabadeuropa.hu15 órája

Menczer: Szijjártó nem rúgott ki elég embert, ha kiszivároghatnak információk

ezalenyeg.hu18 órája

Koronavírus – Országos tisztifőorvos: változott a fertőzöttek korösszetétele

napidoktor.hu18 órája

Jöhet egy kis balagyfélteke-torna? – A WMN természettudományos kvíze

wmn.hu18 órája

Önmegsemmisítésbe kezd a WhatsApp

itbusiness.hu18 órája

Gurmai Zita felszólította Orbán Viktort, hogy hagyja abba

demokrata.hu18 órája

Hadházy közzétette, kik szavazták meg a mentelmi jogának felfüggesztését

168ora.hu19 órája

Már három éve tiszta: őszintén mesélt drogproblémáiról a TV2 műsorának szereplője

joy.hu19 órája