A kormány legújabb ötlete rengeteg családnak jelentene problémát

Startlap - Startlap
Kiszivárgott az OLAF-jelentés, tömeges letiltás a Facebookon, ellepte az ár Szolnokon az autókat. Heti hírösszefoglaló.

Búcsút intene a kormány a rugalmas iskolakezdésnek

Ha az országgyűlés elfogadja a kormány tervezetét, akkor a Hvg.hu szerint élesedhet egy korábban Hoffmann Rózsa által kezdeményezett, szakértők által dilettánsnak tartott, és a gyerekek érdekeit semmibe vevő szabályozás, melyről itt olvashatsz bővebben.

Kiszivárgott az OLAF jelentése Farkas Flórián milliárdos mutyijáról

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Országos Roma Önkormányzat Farkas Flórián elnöksége alatt 1,6 milliárd forintot kapott szociális szövetkezetalapításra, amiről aztán kiderült, hogy ehelyett inkább például gellérthegyi villára költötték. A botrány kirobbanása után az Emberi Erőforrások Minisztériuma példátlan módon reagált az ügyre.

Az OLAF Hadházy Ákos feljelentése nyomán kezdett vizsgálódni. Az alábbi cikkből megismerheted az OLAF nyomozásának kíméletlen eredményeit, valamint további érdekes részleteket itt tudhatsz meg a kétes projektről.

Ilyet még nem láttak a szolnokiak: ellepte az autókat a felhőszakadás utáni áradat

A következő cikkben egy megrázó képen nézheted meg, milyen is volt a tegnapi vihar a szolnokiak számára: a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadéktól több utca járhatatlanná vált, ami a Szécsényi körút kapujában lévő aluljáró esetében azt jelentette, hogy úszni lehetett a vízben. Ha ide kattintasz, akkor láthatod, ahogy az autóknak épp csak pár centire kandikál ki a teteje a vízzel megtelt közterületen.

Nem kért az elismerésből a Hableány utasait mentő hős hajóskapitány

A Hullám nevű hajó parancsnokának szerettek volna elismerő oklevelet adni, mivel a Hableány 28 emberéletet követelő balesete során Raub Emőke és legénysége két ember életét is megmentette. Ebből a cikkből kiderül, miért nem vette át a kapitány az oklevelet.

Foglyul ejtett húsz utast egy buszsofőr Kecskeméten

Kecskeméten 21 utast zárt be az egyik helyi gépjárművezető egy buszba, és azok hiába kopogtattak, hogy át szeretnének szállni egy másik járatra, nem nyitotta ki nekik az ajtót. Hogy mi lett a különös történet vége, azt innen tudhatod meg. 

A Facebook tömegesen tiltott le magyar felhasználókat

Hétfő óta magyarok százai nem tudtak bejelentkezni a Facebook-fiókjukba, miután a közösségi oldal felfüggesztette azokatBerkes Ákos, a BSS Communications ügyvezető igazgatója, közösségimédia-szakértő elmagyarázta, mi hogy mi is történhetett.

Ebben a cikkben elolvashatod a szakértő véleményét, valamint megtudhatod, mit kell tenned, ha neked is törölték a profilodat.

Most szombatra már nagyot változott a kép, a 24.hu már arról cikkezett, hogy jelentősen javult a magyar felhasználók helyzete – hogy miként, azt ide kattintva tudhatod meg. 

Érdemi vallomást tett a Viking Sigyn ukrán kapitánya

Cáfolja a BRFK a Magyar Nemzetnek azon értesüléseit, hogy cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoznak a május 29-én történt Dunai hajóbaleset ügyében. A rendőrség szerint légből kapott az az információ is, hogy az ukrán hajóskapitány az ütközés pillanatában szelfizett volna. További részleteket az ügyről  ebben a cikkben találsz.

“Iszonyatosan nagyok a politikai ambícióim” – Dobrev Klára interjút adott

A Demokratikus Koalíció (DK) hozta az EP-választás egyik legnagyobb meglepetését 16 százalékos eredményével, Dobrev Klára listavezetői pozíciója mellett. Gyurcsány Ferenc felesége azonban tartózkodik attól, hogy ezt az ő eredményének titulálják, és mint mondja, nem férje személye, hanem annak ellenére lett ő a listavezető.

Erre a linkre kattintva egy hosszú interjút találsz Dobrev Klárával, akit többet között kérdeznek jövőbeli terveiről, az EP-választásról, Kálmán Olgáról, Gyurcsány Ferencről, és még egy Simicska Lajosról szóló anekdotát is elmesél.

89 éves korában elhunyt Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

89 éves korában elhunyt Horváth Ádám Kossuth-, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas magyar tévérendező, Molnár Ferenc író unokája, a Szomszédok rendezője. Horváth halálárólés életéről bővebben itt olvashatsz.

Ma van a Múzeumok Éjszakája

MTI Fotó: Rosta Tibor

Országszerte 400 intézmény csaknem kétezer programja közül válogathatnak az érdeklődők. A részletekért, illetve, hogy milyen utazási kedvezményeket lehet igénybe venni, errefelé tudhatsz meg mindent.

Ez is érdekelhet

képcím

Képeken a hét kiemelkedő hírei

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?

képcím

La Repubblica: Orbán 8 millió eurót fizetne, hogy Magyarországon...