Mutatjuk, melyek Magyarország luxustelepülései: itt élnek a leggazdagabbak

Startlap - Startlap
A leggazdagabb településeken hozzávetőlegesen 2-szer nagyobb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a legszegényebb járásokban. Hírösszefoglaló.

Mutatjuk, melyek Magyarország luxustelepülései: itt élnek a leggazdagabbak

Míg a legszegényebb Kuhegyesi járásban alig több mint 702 ezer forintnyi jövedelem jut egyetlen lakosra, addig az ország leggazdagabb településén élők majdnem 1,6 millióból gazdálkodhatnak. Ha érdekel, melyik Magyarország 10 leggazdagabb járása, erre a linkre kattints.

Hamarosan forgalmazhatják az EU-ban az első koronavírus elleni gyógyszert

A gyógyszer különösen hatásos a súlyos betegek esetében. A részletekért ide kattints.

Óriási változás jön a történelem tananyagban

A módosított Nemzeti alaptantervnek megfelelő új történelemkönyvekből általános iskolában kimarad az őskor és Hammurapi törvénykönyve is. Ha érdekel, mi kerül kerül a helyükre és mit gondol minderről a Történelemtanárok Egyletének elnöke, olvasd el ezt a cikket.

Elvette a bíróság Székelyföldtől a Békás-szorost

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Ploiesti-i Táblabíróság csütörtökön kimondott jogerős ítéletében a moldvai felek javára döntött a székelyföldi Gyergyószentmiklós és a moldvai Almásmező (Bicaz Chei) határperében, amely a Békás-szoros hovatartozásáról szólt. A csütörtöki ítélet közel tíz évi pereskedést zár le. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Rosszul járnak a magyar nyugdíjasok

Egyelőre süket fülekre találnak a kormánynál a nyugdíjasszervezetek kérései, például az, hogy a nyugdíjak emelésénél ne csupán az inflációt, hanem a béremelkedéseket is vegyék figyelembe. A témáról ebben a cikkben írnak bővebben.

Mészáros Lőrinc nagyot kaszált a rászorulók nyaraltatásán

A Hunguest Hotels Zrt. jól keresett az Erzsébet-program szociális üdültetésein. Ebből a cikkből megismerheted a pontos számokat.

G7-hu: Az Index nélkül tényleg nem maradna sok a szabad internetből Magyarországon

A lap szerint a legnagyobb magyar internetes újság politikai befolyás alá kerülése megrendítő pofont adna az egész nyilvánosságnak. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

Budapestre hívja a belföldi turistákat Karácsony Gergely főpolgármester

Getty Images

A főváros turizmusának újraélesztése érdekében jön egy számtalan kedvezményt tartalmazó kártya, melyet minden magyar állampolgár igénybe vehet majd. A részletekről itt tájékozódhatsz.

33 fokig melegszik az idő a következő napokban

A déli területeken lesz a legmelegebb hazánkban, és itt a legkisebb az esélye a zivatarok kialakulásának is. Keddig egyre nagyobb területen lépjük át a 30 fokot. A részletes előrejelzést itt találod.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide!

Ez is érdekelhet

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...