Kiemelt Hírek 2021. október 10.

Müller Péter: Olyan hangosan bőgtem, hogy a szomszédok azt hitték, ölnek valakit

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 10.
Titkos hangfelvételek véletlen felfedezésének köszönhetően az immár nyolcvanéves elmúlt Müller Péter elhunyt édesanyja társszerzője lett. A hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakjával erről a megrázó projektről és a hétköznapok kapaszkodóiról beszélgettek. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Müller Péter: Olyan hangosan bőgtem, hogy a szomszédok azt hitték, ölnek valakit

Soha nem sírt még úgy életében, mint amikor meghallotta édesanyja hangját azokon az ismeretlen kazettákon, amelyeket gyerekei találtak meg a régi kacatok között. Az asszony évtizedekkel korábban meghalt, és senki sem tudta, hogy élete rejtett titkait magnóra vette. Végül az anyagokból könyv született, így az immár a nyolcvanas éveiben járó író társszerzője lett elhunyt édesanyjának. Az nlc.hu podcastsorozatában ezúttal a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb alakjával beszélgettek a hétköznapok kapaszkodóiról. A teljes beszélgetést erre a linkre kattintva hallgathatod meg.

Olcsón jót enni? Minimum 40% kedvezménnyel vásárolhatsz ételt a fiatal magyar egyetemisták applikációjával

“Fontos misszióm az is, hogy a kortársaimat, vagy akár teljesen más korosztályt is aktív cselekvésre tudjak buzdítani, mert azt látom, hogy itthon sok ember kevesebbet képzel a saját tetteinek potenciális hatásairól, mint amekkora lehetőségeink vannak”

– mondja a Munch alkalmazást kifejlesztő négy magyar egyetemista egyike, és a fenti gondolat legalább ugyanolyan fontos, mint az a tény, hogy a vállalkozás eddig mintegy 50 ezer adag ételt mentett meg, 165 tonna károsanyag kibocsátását előzte meg, a felhasználóknak pedig rengeteg pénzt takarított meg. Na de mi is az a “muncsolás”? Beszélgetés Wettstein Albert társalapítóval.

Survivor Sabira: Poszttraumás stresszel jöttem haza, másfél hónapig nem léptem ki a lakásból, olyan mély depresszióba kerültem

“Koncentrációs tábornak hívtuk egymás között a helyet”

– meséli Pongrácz Sabira, aki társaival együtt a játék címéhez méltón szó szerint a túlélésért küzdött a Survivorben. A versenyt követően nyolc foga lyukadt ki és öt hónapig nem menstruált, mégis azt mondja, újra próbára tenné magát. Interjú.

Bálint gazda özvegye elültette elhunyt férje utolsó ajándék facsemetéjét

MTI Fotó: Czimbal Gyula

“Hisszük, hogy fentről Gyuri bácsi is elégedetten és örömmel nézett minket.”

Bálint György eredeti tervezi szerint a fákat 2019 őszén és 2020 tavaszán ültették volna el magyarországi iskolák és óvodák udvaraiba. A koronavírus, illetve az ország kertészének halála azonban közbeszólt. Részletek.

Emberi fogak a csúszdában, halottak és vér: Amerika hírhedt horrorvidámparkjának története

A New Jersey államban fekvő Action Park, amely a hetvenes évek végétől látogatók tömegeit fogadta, a korabeli reklámfilmek alapján egy kellemes családi szórakozást kínáló vidámparknak tűnhet. A valóság nem is állhatna ettől távolabb: az élményparkban fél tucat ember meghalt, a túlélhető sérülések száma pedig annyira magas volt, hogy megbecsülni sem tudják. Eugene Mulvihill gázolajtól és klórtól bűzlő “szórakoztató” központjában a csúszda már a tesztelés során is lefejezte a bábukat, a víz olyan hideg volt, hogy egy ember szívrohamot kapott tőle, a látogatók visszaemlékezései pedig síró, vérző emberekről számolnak be, és a csonttörtések még az enyhébb balesetek közé tartoznak. Bővebben.

Tóth Gabi élő adásban mondta el Tóth Andinak, hogy nagyon szereti őt: “Én soha nem akartam neked semmi rosszat”

A Dancing with the Stars hétvégi adásában felbukkantak a Sztárban Sztár leszek! mesterei, és ők is hozzászóltak a produkciókhoz. Miután Majka közölte, mennyire örül, hogy nem kellett zsűriznie Tóth Andit, mert így nem kívánják a kommentelők, hogy “rohadjon meg”, kedélyesen átadta a szót az ügyben annál inkább érintett Tóth Gabinak. Videó.

Gáspár Evelin sokkoló átalakulása: íme Győzike lánya a Survivor előtt és után

Nehéz lenne vitatkozni Gáspár azon állításával, hogy új ember lett testileg és lelkileg. A kommentelők imádták a képeket. Íme.

Gáspár Lacinak úgy beszólt az egyik versenyző, hogy az egész stúdió sikítva röhögött

Hornos Zoltán gázszerelő, aki a Dupla KáVé egyik slágerével érkezett az X-Faktor szombaton elindult jubileumi évadába, nem akarta abbahagyni az éneklést. Videó.

Gáspár Lacival a minap egyinterjúis készült, amelyben ötödik éve visszatérő mentorként többek között a műsorról és a gyorsan befutó sztárokról, saját kezdeteiről, magánéletéről és csendes jótékonykodásáról nyilatkozik

55 millió forintért vették meg Micimackó igazi hídját

Peter Macdiarmid/Getty Images

A több mint 100 éves fahíd, amely A. A. Milne gyermekmeséjének egyik helyszíne, éppen Lord De La Warr birtokára került, aki jelenleg a valódi Százholdas Pagony tulajdonosa is. Fotó és további részletek itt.

A születési dátumod elárulja legszerethetőbb tulajdonságodat

Ebben a cikkben bemutatják, hogy az asztrológia tanai szerint mi a legjobb tulajdonsága az egyes csillagjegyeknek.

Keresés az oldalon