Müller Cecília: 242-en fertőződtek meg a tiszaújvárosi építkezésen

A szakemberek azon dolgoznak, hogy ne jusson be a városba a vírus. Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-09 11:57

MTI/Vajda János

Müller Cecília ismertette az aktuális járványügyi adatokat, majd elmondta, hogy a kórházaknál új, dinamikus adatszolgáltatás lépett életbe, mert az esetszámok növekedésével nagyon fontos a naprakész információk begyűjtése, a szükséges intézkedések, vezénylések, kórház-kijelölések, igazgatási feladatok elvégzése miatt. Emelkedik a kórházakban ápoltak száma, jelenleg 993 koronavírusos van az intézményekben, 82-en vannak lélegeztetőgépen.  

Az országos tisztifőorvos tájékoztatott a Tiszaújvárosban kialakult járványügyi gócpontról is. Mint elmondta, a nagy volumenű építkezésen sokféle nemzetiségű ember dolgozik, szűrővizsgálatok történtek, így derült ki, hogy az építkezés több alvállalkozója is fertőzött, 1717 tesztből 242 lett pozitív. Az egészségügyi hatóságok 173 embert minősítettek szoros kontaktnak. Elhangzott, nagy kihívás ennek a menedzselése, minden szakember végzi a dolgát a helyszínen, rendkívül fontos az izoláció. A szálláshelyeken elkülönítették az igazolt pozitív személyeket, az izolációval azt is megakadályoznák, hogy ne vigyék be a városba a koronavírust.

Az építkezésen megfertőződöttek közül eddig egy ember került a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházba, az intézmény felkészült a további esetek fogadására, ha lenne megbetegedés. További részleteket ide kattintva olvashatsz.

Mai nap hírei

Nem minden üzletnek kell bevezetnie az idősek idősávját

168ora.hu10 órája

Kisebb változtatásokkal tér vissza a vásárlási idősáv

demokrata.hu16 órája

Horgászati tilalom lépett életbe a járvány miatt

agroinform.hu16 órája

Horváth Tamás összeesett a Dancing With The Stars próbáján

joy.hu18 órája

Sok koronavírusos 8 hétig érzi a tüneteket

napidoktor.hu18 órája

Osvárt Andrea egyedül maradt

eletforma.hu19 órája

Woody Allen fröcsögve védi életét és családi döntéseit

konyvesmagazin.hu19 órája

iOS 15: két készülékre már nem biztos, hogy jön az új rendszer

gsmring.hu19 órája