Motorról lőtték le az iraki szépségkirálynőt

Az elmúlt időszakban három másik, az országban népszerű nővel végeztek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-03 07:33

Fotó: Instagram

Azért kellett meghalnia, mert több millió követővel rendelkező közösségi oldalán nyíltan beszélt a nőket érintő igazságtalanságokról.

Bagdadban fényes nappal végzett egy motoros Tara al-Fares szépségkirálynővel pénteken. Gyilkosa közvetlen közelről adta le a halálos lövéseket a gépjárműben ülő 22 éves lányra – írja a Zoom.hu .

Al-Fareddel együtt az elmúlt időszakban négy olyan nőt öltek meg, akik népszerűek voltak a közösségi médiában, és akik felemelték hangjukat a gyengébb nem védelmében.

Az iraki társadalomban ugyanis még mindig élnek azok a szabályok, amelyek alapján az ország nagy része nem nézi jó szemmel, ha egy hölgy nem a konzervatív hagyományok szerint éli az életét.

A szépségkirálynő 16 évesen házasodott meg, de pár év után elvált. Az Instagramon 2,7 millióan követték, ahol rendszeresen osztott meg gyönyörű fotókat, rövid szoknyás képeket. De népszerű volt a YouTube-on, Twitteren és a Facebookon is. Luxuséletéből egyre többet mutatott meg rajongóinak, végül ez lett a veszte.

Al-Fared meggyilkolása után nem sokkal végeztek Suad al-Ali nőjogi aktivistával. akit Baszra városában lőttek agyon. Őt követte augusztusban két, szépségklinikán dolgozó nő, Rasha al-Hassant és Rafifi al-Yasiri halála. Előbbi élettelen testét otthonában találták meg, míg utóbbi végzetét a hatóságok szerint a kábítószer-túladagolás okozta. Mindkét eset számos tisztázatlan kérdést vetett fel.

A hatalmas rajongótáborral bíró szépségkirálynő halála, és az azt követő események komoly párbeszédet indítottak el Irakban. Még a miniszterelnök, Haider al-Abadi is nyilatkozott. Véleménye szerint is van összefüggés az esetek között, és mindent megtesznek a támadó kézre kerítésére.

Zainab Salbi, a Women for Women intézet washingtoni vezetője is megszólalt: „ A nőket [a világon] mindenhol támadják. Modern boszorkányüldözés folyik.”

Rusul Kamil, egy nőjogi aktivista pedig úgy véli, a négy haláleset fenyegető üzenet azon iraki nők számára, akik szabadon akarnak élni, függetlenül attól, hogy milyen valláshoz, vagy etnikumhoz tartoznak.

Címkék:

gyilkosság Irak

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu11 órája

Soha nem találnád ki, kivel élt George Clooney a leghosszabb ideig

unilife.hu12 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu14 órája

A Samsung bemutatta legolcsóbb 5G-s mobilját, a Galaxy A32 5G-t

gsmring.hu15 órája

Sylvester Stallone megmutatta csodaszép feleségét és lányait

promotions.hu15 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu17 órája

Szombati adatok: nagyot csökkent az elhunytak napi száma

agrotrend.hu18 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu19 órája