Elkaphatták Ján Kuciak oknyomozó riporter gyilkosait

Az újságíró az olasz maffia és a szlovákiai politikusok közötti kapcsolatokat próbálta felderíteni – barátnőjét is megölték.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-27 17:03

Fotó: MTI/TASR/Jakub Kotian

Ján Kuciakot és barátnőjét, Martina Kusnirovát februárban ölték meg. A férfi oknyomozó újságíróként dolgozott, és éppen az olasz maffia és a szlovákiai politikusok közötti kapcsolatot igyekezett feltérképezni, ám párjával együtt meggyilkolták.

Az ügyben természetesen nyomozás indult, ám sokáig nem volt előrelépés. Most azonban a szlovák rendőrség a Komárom közelében található Gútán őrizetbe vette a feltételezett gyilkosokat – írja a hvg.hu. Ettől függetlenül továbbra sem tudja senki, ki intézkedett a háttérben, vagyis ki rendelte el a gyilkosságot.

Az elkövetők és segítőik egyike Sz. Tamás, aki korábban biztonsági őrként és behajtóként dolgozott, és egyik feladata az volt, hogy ráijesszen a kijelölt emberekre – írja a bumm.sk. A rendőrségtől alkalmatlansága miatt elküldött férfi kapcsolatban állt a dunaszerdahelyi és a nagymegyeri alvilággal is, ám állítólag hasonló ügynél nem került elő a neve.

Gútán jelenleg nagy a rendőri jelenlét, helikopter is érkezett a helyszínre, ahol a rohamrendőrök összesen nyolc személyt vettek őrizetbe, akik között állítólag ott van az elkövető is. A hírek szerint a nyomozóknak nagy segítséget nyújtott, hogy műholdfelvételeket kaptak az Egyesült Államokból, amelyek a gyilkosság idején készülte, míg a lefoglalt számítógépek megvizsgálása után kiderült, a feltételezett elkövetőek Ján Kuciak házát megkeresték a Google Street Viewon.

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu1 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu2 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu4 órája

„A mozgáshiányos életmód károsabb, mint a dohányzás” – Interjú a Testnevelési Egyetem rektorával

unilife.hu6 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu8 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu8 órája

3 dolog, amit te is túl sokáig használsz

she.life.hu12 órája

Katalin hercegnét alaposan meglepte Harry és Meghan

joy.hu13 órája