Versenypályán szenvedett motorbalesetet Petr Pavel cseh államfő

Startlap - Startlap
Az elnök a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, és lassan motorozott, amikor a baleset történt.

Frissítés: Pénteken reggel kiengedték a prágai Központi Katonai Kórházból, ahol az éjszaka folyamán megfigyelés alatt tartották az előző nap motorbalesetet szenvedett Petr Pavel cseh köztársasági elnököt – jelentette be a cseh elnöki hivatal az X-en. Az elnök jelenleg otthonában lábadozik, jövő heti programjait nem befolyásolja a baleset, és tervezett külföldi útját sem halasztja el. Az elnöki hivatal pénteki közleményében arról írt, hogy Pavel a terepmotorozást gyakorolta a versenypályán, és lassan motorozott, amikor a baleset történt.

Az elnöki hivatal csütörtök este tájékoztatott arról az X-en, hogy Petr pavel motorbalesetet szenvedett, és bár sérülései nem súlyosak, néhány napra kórházi megfigyelés alatt tartják Prágában a Központi Katonai Kórházban.

Vit Kolar elnöki szóvivő a Cseh Televízióban arról beszélt korábban, hogy Pavel valószínűleg néhány napig marad a kórházban. Mint mondta, kisebb sérülésről van szó, de a kórház még nem állapított meg pontos diagnózist. Hozzátette: ha bármilyen változás történne, arról nyíltan és átláthatóan fognak tájékoztatni.

Kolar megjegyezte, hogy a balesetnek nincs jelentős hatása az elnök következő elfoglaltságaira.

A baleset zárt versenypályán történt, ezért a rendőrség nem kezeli közlekedési balesetként, és nem indított vizsgálatot az ügyben.

A 62 éves Petr Pavel tavalyi köztársasági elnökké választása óta sem hagyott fel a motorozással. Pavel, aki korábban a cseh hadsereg vezérkari főnöke volt, köztudottan kitűnő fizikai állapotnak örvend, februárban például ejtőernyőzött.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Ilyen videókat se láttunk még a rendőrségtől: fényes nappal,...

képcím

Motorbalesetben hunyt el a magyar fiatal Thaiföldön

képcím

Magyarok tragédiája Bangkokban – részletek a két fiatal...