Ilyen videókat se láttunk még a rendőrségtől: fényes nappal, vezetőszáron, az OBI-ban mondta el a gyilkos, hogyan ölt

Startlap - Startlap
Kiderült, hogy a tavaly eltűnt újpesti vállalkozót egy tartozás miatt megfojtották és elásták. A rendőrség a szokásos, néma elfogós felvételek helyett most egészen más jellegű anyagokat közölt. Esti hírösszefoglaló.

Ilyen videókat se láttunk még a rendőrségtől: fényes nappal, vezetőszáron, az OBI-ban mondta el a gyilkos, hogyan ölt

A rendőrség tavaly május elején kezdte el keresni az újpesti vállalkozót, majd hamar felmerült a gyanú, hogy az eltűnésnek egy rendezetlen tartozáshoz is köze lehet. A gyanú beigazolódott: a pénzt nem akarták megadni, ezért inkább megfojtották és elásták a férfit. Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói három embert fogtak el, és az ügy kapcsán merőben szokatlan videókat tettek közzé: ezeken az egyik gyanúsított a gyilkossághoz kötődő helyszíneken idézi fel, hogyan hajtották végre a bűntényt. Az eset kapcsán két cikket ajánlunk a figyelmedbe, egy-egy videóval és a további részletekkel: itt az emberölés helyszínén, itt pedig az OBI-ban ecseteli a gyanúsított az emberölés részleteit.

Koronavírus: fokozódik a helyzet a környező országokban, ami Magyarországot is kellemetlenül érintheti

Horvátországban, Szerbiában és Romániában is jelentősen emelkedett a koronavírussal fertőzött személyek száma. Ilyen szempontból a legdurvább a horvátok helyzete, ahol egy hét alatt 232 százalékos növekedést mértek. Szerbiában a vírus erőteljes terjedése ellenére vissza kellett vonni a kijárási tilalmat az erőszakos demonstrációk miatt. Mindhárom országban újabb intézkedésekkel próbálják megfékezni a fertőzést, Romániában már az alkotmánybíróság is beavatkozott. És ez még nem a koronavírus-járvány második hulláma. Részletek itt.

Pénteken motorozás közben meghalt Koncz Ferenc, a Fidesz parlamenti képviselője

Koncz Ferenc, a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei parlamenti képviselője, Szerencs volt polgármestere péntek reggel közúti balesetben veszítette életét. Koncz munkásságáról és halálának körülményeiről itt olvashatsz.

Kaleta Gábor ügye titkosításának feloldását kérik a külügyi bizottságtól

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Demeter Márta LMP-s képviselő és a DK-s Vadai Ágnes levélben, illetve közleményben kérték, oldják fel a titkosítást a gyermekpornográf felvételekért elítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyében. A magyar állami szervek a külügyi bizottság február 27-ei zárt ülésén ismertették álláspontjukat, és azóta sem hajlandóak válaszolni a kérdésekre. Részletek itt.

Hadházy Ákos egymilliós bírságot kapott

A büntetést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) szabta ki a független képviselőre. Hadházy Ákos bíróságra viszi az ügyet. Mit kifogásol a NAIH, és mi a véleménye az ügyről Hadházynak? Innen kiderül.

MNB: Új szabályozás jön a bankkártyás vásárlásoknál

A jegybank támogatja az átmenetileg bevezetett 15 ezer forintos értékhatár megtartását az érintős bankkártyás fizetéseknél.A Bankszövetség a tízezres határon gondolkozik, mivel félnek a visszaélésektől. A csalások lehetőségét december végétől egy új szabályozással mérsékelnékRészletek itt.

892 millió forintra bírságolta a GVH az Alzát a Black Friday-akcióik miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy 2018. január és 2019. február között, összesen hat alkalommal meghirdetett akció kampánya miatt sújtott le a cseh webáruházra. A GVH azt kifogásolta, hogy a reklámokban csúnyán megtévesztették a vásárlókat. Mi történt pontosan? Ebből a cikkből megtudhatod.

Egy csomó magyar nem fog tudni szabadságra menni már

A járvány felfutása, valamint a kijárási korlátozás idején tömegek használták el a nyári szabadságukat. Minderről ebben a cikkben mesél Hornyák József, a Portfolio gazdasági hírportál munkatársa.

Figyelem: medvét észleltek a XII. kerületben

Fotó: DEA / G. CARFAGNA/De Agostini via Getty Images

A Pilisi Parkerdő Zrt. felé lakossági bejelentésben jelezték, hogy csütörtök este egy medvét és annak bocsát észlelték Budán. Az önkormányzat felhívást intézett a lakossághoz. További információkért kattints ide.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Megúszta az életfogytiglant VV Fanni gyilkosa

képcím

Szlovákiai buszbaleset: 8 sérült kritikus állapotban van

képcím

Szegedi gyilkosság: újabb fejlemények az ügyben