Módszeresen beleztette ki az autókat a két gyilkossággal gyanúsított É. Imre

Startlap - Startlap
A villanyszerelők eltűnése tervszerűnek tűnik.

Az immár két Győr-környéki gyilkosság elkövetésével meggyanúsított vállalkozó mindkét eltűnt villanyszerelő autóját leszerelt rendszámmal, kibelezett utastérrel bízta rá egy-egy ismerősére. A három éve eltűnt Orlik Vilmos Toyotája É. Imre egyik unokatestvérétől került elő, Mácsik Zoltán fehér Volkswagenjét a meggyanúsított vállalkozó egy győri autószerelőnél hagyta – írja a Bors.

A szaki nem gyanakodott

Utóbbi elmondta a lapnak, hogy már vagy 10 éve ismeri É. Imrét, aki több alkalommal is hozott már hozzá ilyen állapotban lévő gépkocsikat és sosem gondolt semmi rosszra, csak így utólag kezdte el összerakni a képet. Azóta a rendőrség engem is kihallgatott, neki is ezt tudtam mondani, illetve eszembe jutott még egy három évvel ezelőtti történés is, aminek csak utólag, az események tudatában tulajdonítottam jelentőséget – mondta, majd kifejtette:

Orlik Vilmos eltűnése után É. Imre elhívott a tanyájára, hogy tegyem vissza az egyik munkagépére a gumit. Azt mondta, fákat ültet, de könnyen lehet, hogy akkor tüntette el a bizonyítékokat.

A középkorú férfi, aki utoljára akkor látta É. Imrét, amikor a bizonyítási eljárás részeként vezetőszáron visszahozták őt a műhelyébe. Köszönt neki, de soha többet nem akar vele beszélni.

Kik állhatnak a háttérben?

A lap megszólaltatta az eltűnt Mácsik Zoltán feleségét is, aki attól fél, hogy a férje megölésével gyanúsított férfit kiengedik az előzetesből. Felvetette azt is, hogy nagy kérdés, „É. Imrén kívül kik állnak a háttérben”.

A gyanúsított tagad

É. Imrét Orlik Vilmos megölésével november 15-én gyanúsították meg, ám ő ezzel szemben panasszal élt, mivel a vallomásában tagadta a bűncselekmény elkövetését – mondta el a lapnak dr. Bagó Ottó végyőügyvéd. 

Ez is érdekelhet

képcím

Klauzál téri gyilkosság: ötezer forintért kellett meghalnia a 49...

képcím

Vallott az angyalföldi gyilkos, magával is végezni akart - videón...

képcím

Elfogták az angyalföldi gyilkosság gyanúsítottját