Mit szólnál egy ebédhez a Niagara felett?

Startlap - Startlap
Olyan élmény, amit sehol máshol nem élhetsz át.

Az Egyesült Államok és Kanada határán található Niagara-vízesés a világ hét természeti csodájának egyike. Régóta vonzza a látogatókat és a kalandorokat. A turisták testközelből tapasztalhatják itt meg a természet erejét és nagyságát. A patkó alakú vízesést hajóval lehet megközelíteni, de a kíváncsiak a vízfátyol mögé is bemehetnek.

Fotó: Thinkstock

A környék legújabb attrakciója a zipline nevű kötélpálya, a vízparti sétány pedig remek lehetőséget kínál a vízesésben való gyönyörködésre azok számára, akik alacsonyabb adrenalinszinten szeretnék ezt megtapasztalni. Az élmény kiegészíthető egy remek ebéddel a vízesés mellett álló Skylon toronyban, mely 360 fokos panorámát kínál vendégeinek.

Fotó forrása: MyNiagaraTours

A távolról hatalmas víztoronynak vagy ufókikötőnek látszó, betonlábakon álló toronyba üvegpadlós külső lift repít fel, 52 másodperc alatt 160 méterre. A 662 lépcsőn kicsit hosszabb ideig tartana mindez. Két étterem és egy kilátó van a tetején.

Skylon Tower observation deck

SkylonTower (@skylon_tower) által megosztott bejegyzés,

A Revolving Dining Room forgó étterem minden órában tesz egy teljes fordulatot. Jól látszik felülről a vízesés, a folyó, Niagara város és tiszta időben még Toronto is. A láthatóság határa 129 km. A Revolving Dining Room drága és elegáns, és olyan hírességek fotóival van kitapétázva, akik meglátogatták a helyet.

Skylon Tower Niagara Falls

SkylonTower (@skylon_tower) által megosztott bejegyzés,

Fölötte található egy büfééterem, mely bár nem forog és nem ennyire előkelő, ugyanolyan szép a látvány az asztalaitól. Itt számtalan nemzetközi és helyi jellegzetesség közül lehet választani, és ebéd közben élvezni a világ egyik legnagyszerűbb természeti csodájának látványát.

Ez is érdekelhet

képcím

Ismered a legjobb utazós filmeket? Kvíz

képcím

Itt a Világbank előrejelzése: ennyivel növekednek az...

képcím

252 ezer forint kaphat egy átlagnyugdíjas novemberben