Itt a Világbank előrejelzése: ennyivel növekednek az élelmiszerárak az idén

Startlap - Startlap
Meredek áremelkedést jósolnak az idei évre, 2023-ra ugyanakkor már javuló tendencia várható. Délelőtti hírösszefoglaló.

Itt a Világbank előrejelzése: ennyivel növekednek az élelmiszerárak az idén

A Világbank negyedévente közli az árupiaci kilátásokról szóló jelentését, amelyet a 2022-es évben az orosz-ukrán háború határoz meg. A Világbank a globális energia- és élelmiszerárak meredek emelkedéséről ír, 2023-ra ugyanakkor már javuló tendenciát jósolnak. További információkért katt ide.

Leáll az orosz gázszállítás Lengyelországba és Bulgáriába

A Gazprom bejelentése értelmében teljesen felfüggesztik a gázszállítást a bolgár Bulgargaz és a lengyel PGNiG felé, az oroszországi Belgorod közelében kigyulladt egy lőszerraktár, az amerikai védelmi miniszter válaszolt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentéseire a harmadik világháborúról. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Szijjártó: A Magyarországra irányuló földgázszállítás zavartalanul zajlik

Ugyan az úgynevezett déli útvonalon jelentős, naponta mintegy 10 millió köbméter gáz érkezik hazánkba, a Magyarországra irányuló földgázszállítás “ütemterv szerint és zavartalanul zajlik” – derült ki a külügyminiszter tájékoztatójából. Szijjártó Péter a Facebookon pontosította a Gazprom döntését övező híreket. Részletek.

Nézőpont: Gyurcsány Ferenc pártja a legnagyobb nyertese az ellenzéki összefogásnak

MTI/Szigetváry Zsolt

Az országgyűlési választás ismételt kiírása esetén csak a Momentum és a DK jutna be a parlamentbe, a további adatok pedig azt jelzik, hogy a szavazók elfordultak a baloldali pártoktól. A Fidesz-KDNP támogatottsága rekordot mutat. Részletek.

Ellenzéki polgármestereik miatt szorulhatnak ki a kistelepülések a pályázatokról

Ne pofázzak, és akkor lesz pénz

– Kübekháza polgármestere ezt a tanácsot kapta, miután hétből hét pályázatukat utasították el. Az RTL Klub Házon kívül című műsora három kistelepülés példáján mutatta be, mi történik a falvak fejlesztési terveivel akkor, ha ellenzéki vezetőt választottak maguknak. A stáb a kormányt is megkérdezte a helyzetről, egyedül a Miniszterelnökség válaszolt, és a sikeres pályázatokról beszélt. Bővebben.

Az eddigi legolcsóbb külföldi utak drágulnak legjobban

A koronavírusból éppen kilábalni készülő turizmust több irányból sújtja az orosz-ukrán háború, a magyar utazók szempontjából azonban a buszos utazásokat érintő áremelkedés lehet a legkellemetlenebb. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Koronavírus itthon: tovább csökken az aktív fertőzöttek száma

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

A legmagasabb szintekig ér az orosz lobbi Németországban, nem csoda, hogy lassan mozdulnak Ukrajna megsegítésére

Míg a listavezető Észtország éves GDP-je közel 0,8 százalékával támogatta Ukrajnát, a németek ennek a töredékét ajánlották fel. Emlékezetes a háborút megelőzően küldött 5 ezer német katonai sisak esete is, amelyre Kijevben és a fejlett országokban erős kritikákkal válaszoltak – Vitalij Klicskó például azt mondta, ez viccnek is rossz. Sőt, Olaf Scholz kancellár nemrégiben bejelentete, hogy Németország elérte a teljesítőképességének határait a fegyverszállításokkal, amit elég nehéz elhinni. Pedig a német közvélemény és ipar a nehézfegyverek szállítása mellett van. Mi az oka akkor annak, hogy Németország számára kényes kérdés Ukrajna támogatása az orosz invázió közepette? Erről szól ez a cikk.

További 5 év börtönt kapott Mianmar Nobel-békedíjas egykori vezetője

Drn/Getty Images

A 76 éves Aung Szan Szú Kji ellen eddig tíz korrupciós vádpontot emeltek, ami miatt több évtized börtönbüntetésre számíthat. A tavaly februári puccsot követően nemcsak ő, hanem közeli munkatársai is súlyos büntetéseket kaptak, egy volt parlamenti képviselőt például halálbüntetésre ítéltek. Bővebben.

Napsütés és felmelegedés érkezik

A hét második felében szárazabb levegő áramlik hazánk fölé, amelynek köszönhetően szárazabb és naposabb időre számíthatunk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...

képcím

Ámokfutásként tartják számon a hamburgi lövöldözést - újabb...