Minden, amit a munkavállalónak tudni kell a munkahelyi internetezésről szóló új törvénytervezetről

Startlap - Startlap
Ha a módosítás életbe lép, akkor elvileg ezentúl csak munkára lehet használni a munkahelyi IT eszközöket. Ettől azonban el lehet térni, és a munkáltatónak nincs korlátlan ellenőrzési jogköre.

Trócsányi László igazságügyi miniszter nemrég nyújtotta be a Munka Törvénykönyvére vonatkozó törvénymódosításait, amelyek a munkahelyi internetezést is érintik. “A munkavállaló a rendelkezésére bocsátott számítástechnikai eszközt kizárólag a munkaviszony teljesítése érdekében használhatja” – olvasható a tervezetben, amelynek kapcsán a várható változásokról a 24.hu egy jogászt kérdezett.

Dr. Vári Csaba, a világ egyik vezető jogi tanácsadó cégének számító DLA Piper magyarországi irodájának ügyvédje hangsúlyozta: a Trócsányi által jegyzett salátatörvényt egyelőre még nem fogadták el, így csak feltételes módban lehet róla értekezni.

A GDPR miatt kell módosítani

Vári elmondta, hogy a módosításra azért van szükség, mert meg kell szüntetni a tavaly életbe lépett új uniós adatvédelmi rendelettel (GDPR) párhuzamos szabályokat és az annak ellentmondó rendelkezéseket. Kiemelte, hogy a munkahelyi eszközök használatát eddig is korlátozták, az új szabályozással nem feltétlenül a szigor nő, hanem inkább a megközelítés változik.

A mostani tervezet kimondja, hogy a munkahelyi gépeket csak a munkafolyamatok teljesítéséhez szükséges feladatokra lehet felhasználni, de ettől a munkáltató és a dolgozó megállapodása szerint el lehet térni. A szakértő szerint a legéletszerűbb eset az, ha az alkalmazott a céges eszközt munkaidőn kívül magáncélra is használhatja.

Saját eszközökön se szabad órákig böngészni

Arról, hogy jogsértés esetén milyen szankciók sújtják a munkavállalót, a munkáltató dönt az eset súlyosságának függvényében: ez a figyelmeztetéstől akár a munkaviszony felmondásáig terjedhet. A jogász irreálisnak tartaná, ha egy néhány alkalommal meglátogatott oldal miatt elbocsátanának egy dolgozót, de mondjuk a több órányi facebookozás már nem ebbe a kategóriába tartozik, hiszen “alapvető munkahelyi követelmény, hogy a dolgozónak munkaidőben a munkájával kell foglalkoznia”.

Ez utóbbi szabály a saját tulajdonú IT eszközökre is vonatkozik: saját laptopon munkaidőben órákig netezni a munkajogi szempontból ugyanolyan problémás, mintha a céges gépen pörgetnénk egész nap a bulvárhíreket.

Nem nézhet bele mindenbe a munkáltató

A tervezet azt is kimondja, hogy pontosan mibe tekinthet be a munkáltató a számítástechnikai eszközön: kizárólag a munkaviszonnyal összefüggő adatokba. A jelenleg kialakult gyakorlat szerint az ellenőrzésről annak megkezdése előtt lehetőség szerint értesíteni kell a munkavállalót. A törvénymódosítás hatályba lépése után a munkavállalókat érintő változásokat a munkáltatóknak írásba kell foglalniuk.

Ez is érdekelhet

képcím

Megszavazta a fideszes többség a kata radikális módosítását

képcím

Változhatnak a válás szabályai - Varga Judit benyújtotta a...

képcím

Vesztegzár alá helyezték a sepsiszentgyörgyi kórház...