Milliárdosok borászatait is közpénzmilliókkal tömi ki a kormány

Startlap - Startlap
Ismét a Magyar Turisztikai Ügynökség pénzesőjéről van szó. Mindeközben a fű alatt kiosztott adófizetői milliókról és milliárdokról elhíresült intézmény Szentendrének elfelejtett utalni, ezért omladoznak a történelmi épületek. Reggeli hírösszefoglaló.

Milliárdosok borászatait is közpénzmilliókkal tömi ki a kormány

A Magyar Turisztikai Ügynökség vissza nem térítendő állami támogatásaiból a leggazdagabb magyaroknak is jócskán jutott, így az adófizetők pénzéből szépülhetnek tovább a luxusbirtokok. Részletek itt.

Le kellett zárni a szentendrei belváros egy részét, mert az MTÜ nem küldi az ígért pénzeket

Míg a tehetős magyarok különféle vállalkozásaira jut pénz, és nemcsak milliós, hanem akár milliárdos tételekben is, gyakran egyedi, pályázaton kívüli elbírálás alapján, Szentendre városának egyszerűen nem akarják folyosítani az ellenzéki győzelem előtt megítélt költségvetési támogatásokat. Ennek köszönhetően a történelmi épületek omladoznak, ezért a város Váccal együtt próbál hatni a Magyar Turisztikai Ügynökség lelkére, egyelőre kevés sikerrel. Részletek itt.

Nagyon változatos szabályokkal indulnak az egyetemi tanévek: kötelező PCR-teszt, online órák, kollégiumi szigor

Elég változóan készülnek az egyes magyar egyetemek a szeptemberi félévre: több helyen csak online lesznek nagyelőadások, van, ahol az elsősöktől beiratkozás előtt negatív PCR-tesztet kérnek, de olyan intézmény is akad, amely a félév első felére csoportosítja a tárgyakat, amelyek feltétlenül személyes megjelenést igényelnek. És a kollégiumok is bekeményítenek a járványveszély miatt. Erre a linkre kattintva a hvg.hu egyetemi körképét találod a tanévkezdésről.

Még anyatejen élt a kétéves Dávid, amikor apja elrabolta a játszótérről

A Fővárosi Törvényszék az édesanyának ítélte a gyermeket, Sánta Tímea azonban több hónapja nem látta Dávidot, ugyanis a gyermeket az apa elrabolta. A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki. Az esetről ebben a cikkben írnak bővebben.

Videón, ahogy a tűzoltók megmentik a Makovecz-templom tetőszerkezetét a lángoktól

Youtube/Budapesti tűzoltók – fővárosi katasztrófavédelem

A Pesterzsébeti Összetartozás-templom kedden napközben kapott lángra, a tűzoltók kiérkezésekor már 150 négyzetméteren égett a tetőszerkezet. A gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően szerencsére az épületet sikerült megmenteni. Erről van felvétel, íme.

További 11 honvédelmi sportközpontot építenek

A tavaly karácsonykor bejelentett 5 honvédelmi multifunkcionális sportlétesítmény nem lesz elég, olyannyira, hogy 197-ig meg se fognak állni. További információkért kattints ide.

Folytatódik a brutális rendőri erőszak Fehéroroszorszában: már éles lőfegyver használatára kaptak engedélyt

A vasárnapi elcsalt elnökválasztás óta, vagyis negyedik napja zajlanak a tüntetések Fehéroroszországban, ahol az 1994 óta hatalmon levő Aljakszandar Lukasenka elnök távozását követelik. A rendőri erőszak nem csitul: a tüntetőket és az újságírókat bántalmazzák, és már éles lőfegyvert is használhatnak a tömeg oszlatására. Az események friss fejleményeiről ide kattintva találsz fényképes beszámolót.

Különleges, visszatérő földrengést észleltek

Az Imperial College London kutatói 2016-ban figyeltek meg egy furcsa jelenséget, amelynek létét eddig csak elméletben feltételezték. Bővebben.

Darabokra tört az utolsó érintetlen kanadai selfjég

Fotó: Mario Tama/Getty Images

Az Ellesmere-sziget északnyugati csücskénél fekvő Milne selfjég egyetlen nap alatt tört össze két óriási jéghegyre és sok kisebb darabra. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Péntekig nem várhatók újabb viharok

A szerda déli órákra a Dél-Dunántúlon is megszűnik a zivatartevékenység, és legközelebb pénteken számíthatunk ismételt viharok kialakulására. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Meghaladta a kétezret a marokkói földrengés halálos...

képcím

Marokkóban sok halottja van az éjszakai földrengésnek

képcím

Földrengés volt Szarvas környékén