Még sosem nőtt ilyen nagyot a napi új fertőzöttek száma világszerte

Startlap - Startlap
Az ENSZ genfi székhelyű szakosított szervezete szerint 24 óra leforgása alatt 183 020-szal emelkedett a fertőzöttek száma. Hírösszefoglaló.

Még sosem nőtt ilyen nagyot a napi új fertőzöttek száma világszerte

Rekordmértékben nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma a világon az elmúlt 24 órában – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőre virradóra. Az eddigi legnagyobb növekedés június 18-án volt, akkor 181 232 új fertőzéses esetet regisztráltak. A pontos számokért és részletekért ide kattints.

Mfor: Családi körben renoválják a budai Várat

A koronavírus-járvány miatt még hiányoznak a turisták a budai Várból, de a folyamatos építkezéseknek is köszönhetően milliárdos osztalékot vehetett ki cégéből a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita-kolostort is felújító mérnökiroda tulajdonosa. Sorra kapják az újabb megbízásokat a Várkapitányság Zrt.-től, más cégnek kevés az esélye. A témáról bővebben itt olvashatsz.

 

Volt kollégája szerint nem volt százas a pátyi boncmester

A Blikk értesülései szerint sokáig az egyik fővárosi kórházban dolgozott az a pátyi férfi, akinek házában emberi testrészeket találtak a rendőrök, azután került át mostani munkahelyére. A lap úgy tudja, hogy legalább 30 éve dolgozik boncmesterként a gyanúsított, akiről most egy volt kollégája mesélt. A részleteket itt találod.

Az Index szerkesztősége szerint veszélyben van a függetlenségük

Vasárnap este átállította a szerkesztőség a címlapról is elérhető függetlenség-barométerét az Index. Az inga az eddigi Független tartományból a Veszélyben tartományba került át. Dull Szabolcs főszerkesztő vezércikkben is jelezte, hogy veszélybe került az Index szerkesztősége, minderről itt olvashatsz bővebben.

Meghalt Bálint György, akit mindenki Bálint gazdaként ismert

MTI/Czimbal Gyula

Bálint György kertészmérnök, volt országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa százéves volt, halálát a Facebook-oldala jelentette be. Az ország szeretett kertészének életútját ebben a cikkben elevenítik fel. Ha bölcs és emlékezetes gondolatokat olvasnál Bálint gazdától, ide kattints.

„Kifizettem, átírattam, mégis elvették a kocsim” – kipakol a Wallis-balhé érintettje

B. Gyula elmondta, miképp került bele abba a több száz millió forintos sikkasztási ügybe, ami a Wallisnál történt, és ami miatt négy hónapja nem használhatja a 15 millió forintért vett BMW-jét. A lenti cikkben ügyvédekkel próbálják felderíteni a nagy lenyúlás szövevényes jogi hátterét.

Kétharmados győzelmet aratott a szerb elnök pártja

A Szerb Haladó Párt adatai szerint a valamivel több mint 6,5 millió választópolgár közül 3,3 millióan adták le szavazatukat vasárnap valamelyik választási listára a 21 közül, ebből több mint 2 millió szavazatot az SNS szerzett meg.  A Vajdasági Magyar Szövetség szintén történelmi sikert ért el. Ha érdekelnek a részletek, ide kattints.

Tízezreket küldtek el a turizmusból és a vendéglátásból

Egy fővárosi állatorvosi rendelő májusi asszisztensi álláshirdetésére két hét alatt nagyjából százötvenen jelentkeztek. A pályázók hetven százaléka pedig egészen a közelmúltig a turizmusban vagy a vendéglátásban dolgozott. Az eset nem egyedi, mert ugyan a hivatalos statisztikákban ez még nem látszik, de a két szektorból tízezreket küldtek el az elmúlt hónapokban. 

Luxust termett az elásott heroin

MTI/Mihádák Zoltán

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz az 50 éves budapesti P. Zsolt és társai ellen. A férfinak sincs érdemi munkahelye, legális jövedelme, mégis valamennyien luxus körülmények között éltek. A heroin kiásásáról videó is készült.

Csütörtökig marad a szeles idő

A hét első felében még nagy területen erős északi, északnyugati szélre számíthatunk, majd csütörtökre mérséklődik a légmozgás, de ennek hatására újabb kellemetlen fordulatot vesz az időjárás. A részletes előrejelzést itt találod.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Riasztást adott ki a Magyar Posta

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Orbán Viktor disznót vágott: "Errefelé még nem öltem disznót"