Kiemelt Hírek 2018. augusztus 07.

Mészáros Lőrincnek varrnak sportszert, miközben csődeljárás van ellenük

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 07.
Többek között a szombathelyi Styl ruhagyár varrja a 2Rule-t – a dolgozók nemrég az elmaradt bérek miatt tüntettek.

Csődeljárás indult a 2Rule-t is varró szombathelyi Styl ellen – írja a 24.hu a nyugat.hu információi alapján. A 2Rult gyártó Magyar Sportmárka Zrt. és a Styl Fashion Kft. között hosszú távú együttműködés született, ami azért is érdekes, mert a gyár meglehetősen rossz helyzetben van, a dolgozók márciusban már tüntettek is az elmaradt bérek miatt, majd a NAV 150 milliós inkasszót terhelt a cég számára.

Az önkormányzat próbált segíteni, és résztulajdonos lett, a gyár azonban emiatt nem indulhatott állami közbeszerzési pályázatokon – nem mellesleg a Belügyminisztérium három év alatt másfél milliárd forintot fektetett a gyárba. A problémát úgy küszöbölték ki, hogy a német többségi tulaj kivásárolta az önkormányzatot, egy héttel később, május 30-án pedig csődeljárás indult ellene.

Ez azonban nem fenyeget megszűnéssel, inkább védelmet nyújt – korábban 10 évig volt csődeljárás alatt a cég. Ráadásul aligha kell aggódni a jövőben a fizetések csúszása vagy a kevés munka miatt, elvégre a dolgozók Mészáros Lőrincnek varrhatnak.

Igaz, osztozkodniuk kell, mivel a 2Rule három varrodával áll szerződésben: a szombathelyi mellett Kecskeméten és Jászberényben is készítik a magyar köztudatba egyik napról a másikra berobbanó, a semmiből országos publicitást kapó mezeket, sportszereket.

Keresés az oldalon