Kiemelt Hírek 2021. január 22.

Mészáros Lőrinc elveszített egy fontos pert

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 22.
Egészen a Kúriáig ment az igazáért, amit nem adtak meg neki. Esti hírösszefoglaló.

Mészáros Lőrinc elveszített egy fontos pert

A kiemelkedő sikereknek örvendő felcsúti vállalkozót először a Fővárosi Ítélőtábla utasította el, majd Mészáros Lőrinc egészen a Kúriáig ment az igazáért. Amit nem adtak meg neki. Ha kíváncsi vagy, mi történt, akkor itt folytasd az olvasást.

Végre egy jó hír: meredeken emelkedik a magyarok oltási hajlandósága

A Központi Statisztikai Hivatal hetente vizsgálja a lakosság álláspontját a vakcinával kapcsolatban. November utolsó hete óta radikálisan megváltoztak a mérési eredményeik. Látványos grafikon és pontos számok ebben a cikkben nézegethetők.

Péntek estétől változik a forgalmi rend, bombát hatástalanítanak Józsefvárosban

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken a Kerepesi úton talált világháborús robbanótest éjjeli hatástalanítása miatt. További információkért kattints ide.

Fulladásveszély miatt gyermekeknek készült zabkását és müzlit hívott vissza a Nébih

A népszerű márka termékeit idegenanyag lehetséges jelenléte miatt távolították el a polcokról. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) mindenkit arra kér, hogy a zabkását és a müzlit ne fogyasszák el. Részletek itt.

1956-os melegrekord dőlt meg pénteken

Fotó: Slawek Staszczuk/Loop Images/Universal Images Group via Getty Images

1956 óta nem volt olyan meleg január 22-én, mint a mai napon. Nem kevésbé érdekes a negatív hőmérsékleti rekord sokkoló éréke, ami közel 80 éve tartja magát. De nem sokáig marad velünk az enyhe idő, plusz több helyen veszélyes a levegő minősége. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Másfél éven belül teljesen átalakul a Blaha Lujza tér

2,67 milliárd forintból alapos fejlesztések indulnak még az idén a forgalmas belvárosi csomópontban. Nemcsak a tér arculata, hanem a közlekedése is megváltozik. Hogyan alakul át a Blaha Lujza tér? Erről szól ez a cikk.

Majdnem 50 eljárást indítottak kamupártok ellen

A 2018-as országgyűlési választásokon szereplő gyanús pártokkal szemben költségvetési csalás, választás rendje elleni bűncselekmény és magánokirat-hamisítás miatt indultak eljárások. Az ügyekről, amelyek között akadnak egészen elképesztőek is, volt például, aki 35,3 millió forintot nyers húsról nyújtott be számlát, itt olvashatsz.

Miniszterelnök-jelölt lesz Fekete-Győr Andrásból?

Az Azonnali több, pártbéli forrásra hivatkozva írta meg, hogy Fekete-Győr elnök lesz a Momentum jelöltje az ellenzéki előválasztáson. Bővebben.

Joe Biden rögtön hivatalba lépése után eltűntette az Ovális Iroda legfurább tárgyát

Fotó: Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images

A Fehér Ház szimbolikus termében készült legfrissebb képeken egy közismert brit újságíró szúrta ki a változást. Miről van szó? Mutatjuk a képeket és a magyarázatot.

Csalódni fog, aki nagy karácsony utáni leárazásokban reménykedett

Az eddigi vásárlási kánaánhoz képest idén januárban kevesebb és kisebbek mértékű akciókat találhatunk. Az új koronavírus elleni oltás ugyanakkor segíthet a helyzeten. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Keresés az oldalon