Merénylet Fico ellen: Orbán Viktor megdöbbenésének adott hangot

Startlap - Startlap
A magyar miniszterelnök és több magyar politikus is reagált a Robert Fico elleni merényletre.

“Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico barátomat ért szörnyű támadásról. Imádkozunk a mielőbbi felépüléséért”– írta szerda délután Facebook-oldalára a magyar miniszterelnök, reagálva a szlovák kormányfő elleni fegyveres merényletre, melynek során többször is rálőttek.

A támadás a szlovák kormány Nyitrabányán (Handlova) tartott kihelyezett ülése után történt. Mint egy videófelvételből azóta kiderült, az elkövető, Juraj C. ötször gyors egymásutánban tüzelt Robert Ficóra. 

Sokkolónak és megdöbbentőnek nevezte a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ért merényletet a magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, “ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?! Majd hozzátette: Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, s imádkozunk is érte. Kiemelte, nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában.

Donáth Anna, a Momentum elnöke szintén a Facebook-oldalán reagált a szlovák miniszterelnök elleni merényletre. A Momentum politikusa azt írja: “Sokkolt a Robert Fico elleni merénylet. Egy politikai gyilkossági kísérletet láttunk Európa közepén. Mielőbbi jobbulást a szlovák miniszterelnöknek!”

Élesen elítélte a felvidéki magyar párt, a Magyar Szövetség is a Robert Fico szlovák kormányfő ellen merényletet.

“A Magyar Szövetség megrendüléssel értesült a miniszterelnököt ért merényletről. Az erőszak és a polarizáció nem a helyes út, mivel az erőszak csak újabb erőszakot szül. Ennek minden formáját mélységesen elítéljük és közösen, egységesen kell küzdeni ellene. Robert Ficonak mielőbbi felépülést kívánunk!” – írta közleményében a Magyar Szövetség.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Vizsgálati fogságba helyezték a Fico-merénylet gyanúsítottját

képcím

Kalinák: a szlovák kormányfő állapota stabil