A meglőtt szlovák kormányfő állapota életveszélyes

Startlap - Startlap
A szlovák miniszterelnököt több lövés is érte szerdán.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Lőfegyveres incidensben megsebesült szerdán Nyitrabányán (Handlova) Robert Fico szlovák kormányfő – erősítette meg a korábbi médiajelentéseket Libos Blaha parlamenti elnökhelyettes.

A kormányfőt kórházba szállították. A feltételezett tettest, aki többször tüzelt, őrizetbe vették – írta az MTI. 

 

A Denník N napilap online változata arról számolt be, hogy a szlovák kabinet kihelyezett ülést tartott az épületben, ezután találkozott a helyiekkel a szlovák miniszterelnök – írja a Telex

 

A  kormányfő a lövés után a földre zuhant, testőrei egyből autóba tették és kórházba szállították. A környéket a rendőrség kiürítette és azonnal lezárta. Testőrök felügyeltek a többi kormánytag biztonságára is.

A Telex a Plus7Dni portálra hivatkozva arról írt, hogy a lövésre akkor került sor, amikor Robert Fico kezet fogott valakivel. A szlovák lap úgy tudja, hogy a kormányfőt a mellkasán, illetve a gyomrán találta el a támadó. 

A Denník N viszont arról írt, hogy a helyszínen lévő tanúk szerint fej- és mellkassérülést szenvedett a szlovák miniszterelnök. 

A 444.hu arról számolt be, hogy az ügyben megszólalt Zuzana Čaputová, Szlovákia köztársasági elnöke is.

Sokkolva vagyok. Robert Ficónak sok erőt kívánok ebben a kritikus pillanatban, hogy felépüljön a támadásból

– mondta a politikus. 

Orbán Viktor is reagált a szlovákiai merényletre: 

 

Időközben Szlovákia kormánya hivatalos közleményt adott ki a merényletről, melyben arról írtak, hogy Fico életveszélyes állapotban van és helikopterrel vitték a besztercebányai kórházba, miután Pozsonyba túl hosszú lett volna az út. A miniszterelnök stábja Robert Fico Facebook-oldalán is azt közölte, hogy kormányfő állapota életveszélyes. 

A következő órák sorsdöntőek lesznek

– írták a szlovák kormányfő közösségi profilján.

A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház bejáratánál úgy takarták el Ficót, hogy nem lehetett látni, eszméleténél van-e, illetve, hogy mennyire voltak súlyosak a lövések, melyeket kapot. 

 

Címlapkép: Getty Images

Ez is érdekelhet

képcím

Robert Fico már kommunikál

képcím

Fordulat a Fico elleni merénylet ügyében

képcím

Robert Fico már nincs életveszélyben