Kiemelt Hírek 2018. június 20.

Megvan a világ legjobb étterme – magyar nem került be az első 50-be

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 20.
A díjat kedden adták át a spanyolországi Bilbaóban. 

Az olaszországi Osteria Francescana lett az első A világ legjobb 50 étterme idei rangsorában.

#1

A post shared by beppe (@beppepalmieri) on

Az elmúlt három évben másodszor választották meg a Massimo Bottura vezette modenai éttermet a legjobbnak. A szervezők szerint az Osteria Francescana “a hagyományok előtti tiszteletet a szenvedélyes modernséggel kombinálja”, “filozófiai elképzeléseit régimódi ízekkel” mutatja be.

A William Reed Business Media által kialakított rangsor helyezettjeiről több mint ezer séf, ételkritikus és az iparág más szereplői döntöttek világszerte.

Európai étterem az első három helyezett: második helyen a spanyolországi Gironában működő El Celler de Can Roca, harmadik helyen a francia riviéra étterme, a Mirazur végzett.

A tavalyi nyertes, a New York-i Eleven Madison Park a negyedik helyre csúszott vissza, de továbbra is Észak-Amerika legjobbja maradt.

Az első tíz helyezett közé egyetlen ázsiai étterem jutott be, a Gaggan Anand vezette bangkoki Gaggan, mely az ötödik helyre került.

Peru, mely a helyi hozzávalóknak köszönhetően igazi gasztronómiai turistacélponttá vált, két étteremmel is képviselteti magát az első tíz kötött: a Central a hatodik, a japán-perui fúziós konyhát vivő Maido pedig a hetedik helyre került. Mindkét étterem a fővárosban, Limában működik.

(MTI)

Keresés az oldalon