Kiemelt Hírek 2021. október 15.

Érkeznek a súlyos állapotú koronavírusos betegek Romániából

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 15.
A csütörtöki tíz fertőzöttet követően pénteken szállítják az újabb csoportot hazai nagyvárosokba. Mindeközben a visegrádi országokban is fokozódik a járvány felfutása, a kórházakban egyre nagyobb a leterheltség. A helyzet Szlovákiában a leginkább kiélezett, megkezdték a lezárásokat. Esti hírösszefoglaló.


A kép illusztráció. (Alex Nicodim/Anadolu Agency via Getty Images)

Érkeznek a súlyos állapotú koronavírusos betegek Romániából

A csütörtöki tíz fertőzöttet követően pénteken szállítják az újabb csoportot hazai nagyvárosokba. További információkért katt ide.

Mindeközben a visegrádi országokban is fokozódik a járvány felfutása, a kórházakban egyre nagyobb a leterheltség. A helyzet Szlovákiában a leginkább kiélezett, megkezdték a lezárásokat. A statisztikákból jól látszik az oltás szerepének jelentősége. Bővebben.

Lemondott a médiahatóság elnöke, a Fidesz újabb 9 évre bebetonozhatja az utódját

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Médiatanács elnöke, akinek fizetésével szembeszökő nagyvonalúsággal bánt a törvényhozás, “új szakmai kihívások keresésével” indokolta távozását. A politikai logika alapján viszont valami egészen másra következtethetünk a döntés hátterét illetően. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Koronavírus Sajtóközpont tisztázta a helyzetet a kötelező háziorvosi koronavírus-tesztekről

Délelőtt bejárta a sajtót a hír, miszerint a háziorvosok tiltakoznak az operatív törzs rendelete ellen, amelynek értelmében minden gyanús betegen gyorstesztet kell végezni a rendelőkben. Kiderült, hogy az új eljárásrendben másként szerepel a szabály. Részletek.

A maszkviselés szigorítását kéri Budapest Pintér Sándortól

Orsi Ajpek/Getty Images

Karácsony Gergely levélben fordult a belügyminiszterhez a rohamosan romló járványügyi adatok miatt. A főpolgármester, akinek jelenleg ezen kérdésben meg van kötve a keze, emlékeztette az MTA ajánlására Pintért. Íme.

Nagy nevek vannak a felmentett és új nagykövetek között

Megjelentek a határozatok a Magyar Közlönyben az Áder János által kinevezett és felmentett, összesen tíz nagykövetről. Részletek.

Meghalt az utolsó magyar úriember-politikus

“A 87 évesen elhunyt dr. Gálszécsy András volt minden, mint az általa átélt korokban sok-sok társa. Gyerekként a kitelepített szüleivel lakott egy birkahodályban a Hortobágyon, fiatalon kézilabdázott a Dózsában, aminek segítségével estin elvégezhette a jogi egyetemet, hogy azután különböző tanácsi és egyéb íróasztalok mellett elsajátítsa azt a hivatalnok-ethoszt, amelyet manapság mintha kissé lenéznének, de legalábbis kevesen érzik magukénak.”

Így kezdődik Tamás Ervin nekrológja az egykori miniszterről, amelynek érdemes elolvasni a teljes szövegét.

A Párbeszéd örül Márki-Zay zöldpolitikájának, de így sem állnak be mögé

Márki-Zay Péter “garanciát adott” arra nézve, hogy képviseli a zöldpolitikai programot, és jelenleg a Párbeszéd legfőbb célja éppen ez – tudtuk meg a párt közleményéből, amely aztán mégsem a hódmezővásárhelyi polgármester támogatásával zárul. Bővebben.

Jakab Péter: A magyar kormány bevándorlókkal akarja megoldani a munkaerőhiányt?

MTI/Koszticsák Szilárd

A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor kétszer is hazudott ma reggel. Jakab a 66 milliárdos, “romokban lévő” egészségüggyel indokolt ázsiai hitelt és a vendégmunkásoknak építtetett konténervárost kérte számon a kormányfőn. Bővebben.

Két színházrajongó japánakác lett az Év Fája: fotókon a mezőny legszebb darabjai

Az Ökotárs Alapítvány versenyébe olyan fák nevezését várták, amelyeknek fontos szerepe van a körülötte élők életében. A két győztes, magasba ívelő, dúsan zöld példány mellett a legérdekesebb fa egy borsodi tölgy, amely a Hős fa címet nyerte el, története alapján abszolút megérdemelten. A további döntős fák történetéről kevesebbet tudunk, ugyanakkor mindannyian gyönyörűek. Galéria.

Christchurch városa 23 év után kirúgja a hivatalos varázslóját, aki a királynőtől érdemérmet, a miniszterelnöktől állásajánlatot kapott

A 88 éves brit Ian Brackenbury Channell 1976-os érkezésekor kezdett varázsolni Új-Zélandon, majd amikor a város el akarta távolítani, közösségi tiltakozás indult. A férfi bámulatos karriert futott be, és rendes fizetést is kapott szolgálatai fejében. Csakhogy nemrégiben megszólalt a nőkhöz fűződő viszonyáról. A szigetország varázslójának teljes sztoriját ebből a cikkből ismerheted meg.

Keresés az oldalon