Megszólaltak a magyar bankok: csak részben támogatják a hitelmoratórium meghosszabbítását 

Startlap - Startlap
Nem mindenkinek járna a további segítség. Reggeli hírösszefoglaló.

Megszólaltak a magyar bankok: csak részben támogatják a hitelmoratórium meghosszabbítását 

Varga Mihály pénzügyminiszter a hét elején jelezte, hogy zajlanak az egyeztetések a Magyar Bankszövetséggel a június végén lejáró hitelfizetési moratóriumról. A fejleményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Figyelem: közeleg az adóbevallások határideje, itt van minden fontos tudnivaló

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) évek óta előre elkészíti az adóbevallási tervezetet, amelyet KAÜ-azonosítóval online átnézhetünk, módosíthatunk és beküldhetünk. Erre idén már csak néhány napunk maradt, és a NAV szerint mindenképpen szükség van rá. További információkért katt ide.

Az államtitkár megint csúsztatott, amikor a WHO-ra hivatkozva a kínai oltás hatékonyságáról és biztonságosságáról beszélt

A külügyi államtitkár legfrisebb videója végén közölte: “a WHO kimondta, hogy a kínai Sinopharm-vakcina az időseket is védi”. Ugyan Menczer Tamás a felvezetőjében valóban helyesen idézett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) utolsó témánba vágó jelentéséből, a gond csak az, hogy a szervezet végső következtetése a kínai oltóanyagról nem igazán egyezik azzal, amit az államtitkár megfogalmazott. Menczer volt egyébként az, aki április végén a tényeket erősen elferdítve kijelentette, hogy a világ legjelentősebb orvosi folyóirata kiállt a Sinopharm-vakcina mellett. Videó és további részletek itt.

Nagyinterjú készült Márki-Zay Péterrel: “Több olyan ellenzéki városvezetőről tudunk, akiket a Fidesz meg tudott venni”

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Fidesz családpolitikáját megtartaná, és még kétharmados többség esetén is egyeztetne velük az új alkotmányról, azonban csak Orbán nélküli Fideszben tud gondolkodni. A letelepedési kötvénnyel bejött migránsokat viszont kiutasítaná, Polt Péter ellen megalapozottan indíthatna eljárást a rendőrség, és ha továbbra is a parlamenti pártok állapodnak majd meg a legfőbb ügyész személyéről, akkor “abból ismét nagykoalíciós lopás lehetne”. A Telex nagyinterjúja a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjével, Hódmezővásárhely polgármesterével itt található.

Joga van a munkáltatónak oltásra köteleznie a dolgozóit?

Gulyás Gergely miniszter a közelmúltban nyilatkozott arról, hogy az állam nem kíván a kérdésbe beleszólni, ugyanakkor “bizonyos ágazatokban, ha a munkáltató így tudja biztosítani a biztonságos munkavégzési körülményeket”, jogosan követelhetik az alkalmazott beoltását. Tényleg így van?  Ebben a cikkbendr. Nagy Bence munkajogi szakértő tisztázza a helyzetet.

Videón a légitámadás: rakéták százai záporoztak Izraelre hajnalban

A gázai terroristák megállás nélkül lövik a rakétákat, miközben a civilek Izrael központi és déli részében óvóhelyeken töltik az éjszakát.

– fogalmazott az izraeli hadsereg, akik szerint hétfő óta több mint 800 rakétát lőttek ki palesztin fegyveres csoportok. Az eseményekről ide kattintva olvashatsz, illetve találsz több felvételt.

Olasz kutatók: a Covid-antitestek legalább 8 hónapig a szervezetben maradnak

Az olasz közegészségügyi intézet (ISS) által a milánói Szent Rafael Kórházban végzett vizsgálat során intenzív osztályra került betegek vérét tanulmányozták. A kutatás arra is rámutatott, hogy az antitestek termelődésének kulcsfontosságú szerepe van a betegség lefolyásában is. Bővebben.

Sorozatgyújtogatót vettek őrizetbe Budapesten

A 37 éves férfi, aki több tucat korábbi tűzesettel kapcsolatba hozható, élvezetből gyútjogat. Részletek itt.

Nem hívták meg a születésnapi bulira, ezért meggyilkolta a vendégeket

Az eset Colorado államban történt, a férfi hat embert lőtt agyon, aztán végzett saját magával is. A brutális bűnügyről ebben a cikkben írnak.

A nyári meleg nem tér vissza egyhamar

Fotó: MTI/Balázs Attila

Újabb hidegfront érkezik, amely mérsékli a hőmérsékletet. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

Ez is érdekelhet

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...