Megszólalt Schumacher közeli barátja, aki havonta kétszer látogatja őt - "Bárcsak más lenne a helyzet"

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke családtagként tekint a Ferrari pilótájára.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-11-04 14:19

Michael Schumacher 2002-ben. (Fotó: Clive Mason/Getty Images)

Hiába kérik a rajongók és a kollégák, Michael Schumacher családja továbbra hétpecsétes titokként őrzi a hétszeres Formula-1-es világbajnok egészségi állapotát. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke egyike azon keveseknek, akik látogatják a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett egykori pilótát. Todt szűkszavú, megható szavakkal nyilatkozott a sajtónak – írja az Express.

A 72 éves Todt régóta figyelemmel kísérte a német autóversenyzőt, hiszen 1993 és 2007 között ő vezette a Scuderia Ferrari Formula–1-es csapatát. Todt elmondásai szerint havonta kétszer látogatja a sérült pilótát, akivel rettentő szoros kapcsolatban áll. Felidézte legkedvesebb emlékét Schumacherrel, ami az volt, amikor 21 év után Schumi 2000-ben megszerezte a világbajnoki címet.

 

 

Jean Todt és Michael Schumacher ünnepli a győzelmet az 1996-os belga nagydíjon. (Fotó: Paul-Henri Cahier/Getty Images)

 

 

Jean Todt egy régi családi fotót is megmutatott, amelyen fia és felesége mellett Michael Schumacher szerepel, majd erre a három emberre úgy utalt, mint a legfontosabb szereplőkre az életében:

Ők az én drágáim. Michael, Michelle és a fiam. Azt hiszem ez a kép akkor készült, amikor megnyertem a Légion d’Honneur nevezetű francia díjat. Mindannyian eljöttek ünnepelni. Ők mind szeretik egymást, ami igazán sokat jelent nekem.

A 49 éves Schumacher a francia alpokban sérült meg, ami után két életmentő agyműtéten esett át, majd hónapokon át mesterséges kómában volt, és állapota részleteiről azóta se tudni gyakorlatilag semmit. Jelenleg svájci otthonában van, ahol ágyhoz kötötten él, meg nem erősített hírek szerint lebénult. Arról, hogy pontosan hogy van Schumacher, Todt sem mondott semmit.

Egyszerűen csak annyit tudok mondani, hogy ez magánügy. Szeretem és látogatom Michaelt. A családját is látogatom. Azt kívánom, bárcsak más lenne a helyzet

– fejtette ki Todt.

Mai nap hírei

Mi történik a testeddel, ha egyáltalán nem hordasz bugyit?

joy.hu4 órája

Három perc alatt alakul repülővé a szlovák csodaautó

szeretlekmagyarorszag.hu13 órája

Svédországban új csúcsot ért el a járvány

demokrata.hu13 órája

A kétnapos imolai F1-es hétvége TV-közvetítései

f1vilag.hu14 órája

Az évszázad bankrablását hozta össze két fiatal mosómedve

hamuesgyemant.hu15 órája

Vitray Tamás elárulta, miért mentek tönkre a házasságai

femcafe.hu17 órája

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészetét: 11 nővér és 10 orvos koronás

ezalenyeg.hu18 órája

Szélsőséges időjárás, extrém hideg tél jöhet

agroinform.hu18 órája