Megszólalt Kásler és az Oktatási Hivatal: kiderült, mit tehet a szülő, ha nem akarja visszaültetni az iskolapadba a gyerekét

Startlap - Startlap
A sajtó birtokába került a miniszter levele, amelyben az oktatási intézmények vezetőit tájékoztatja a hétfői nyitást érintő kéréseiről. Esti hírösszefoglaló.

Megszólalt Kásler és az Oktatási Hivatal: kiderült, mit tehet a szülő, ha nem akarja visszaültetni az iskolapadba a gyerekét

A sajtó birtokába került Kásler Miklós miniszter levele, amelyben az oktatási intézmények vezetőit tájékoztatja a hétfői nyitást érintő kéréseiről, nagy hangsúlyt fektetve a hiányzásokra. Mindeközben a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő civilszervezet állásfoglalást adott ki az iskolák újranyitásával kapcsolatban, amelyről az Oktatási Hivatal véleményét is kikérték. A témával kapcsolatban két fontos írást érdemes megtekinteni: itt a TASZ jogi közleménye és az Oktatási Hivatal álláspontja található, itt pedig Kásler Miklós közlendői olvashatók.

Németek utaznak Moszkvába, hogy beoltassák magukat Szputnyikkal

Szervezett vakcinatúrák indulnak az orosz fővárosba. Részletek itt.

Áder János és felesége a járvány miatt árván maradt gyermekeknek indítanak alapítványt

A köztársasági elnök és Herczegh Anita saját megtakarításaikból hozzák létre a szervezetet, amelynek kuratóriumi tagságára több ismert ember mondott igent. A kezdeményezéshez máris csatlakozott az egyik fővárosi ellenzéki önkormányzat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

A szerbek tízezer emberen vizsgálták meg a különböző oltások utáni ellenanyag-termelést

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ha aggasztanak az esetleges hatékonyságbeli különbségek, akkor jeleznénk, hogy Szerbiában és Magyarországon ugyanazokat a koronavírus elleni vakcinákat használják. Hogy szerepeltek az egyes oltóanyagok? A méretes kutatás eredményeit itt ismertetik.

A svájci közszolgálati tévé riportot közölt arról, hogyan szervezi az Orbán-kormány alapítványokba az állami vagyont

Az SRF televízió hiába kereste a magyar kormányt és a Fideszt, nem kívántak nyilatkozni az alapítványokba csatornázott egyetemekről, kastélyokról, vállalatokról, vagy az elajándékozott milliárdos részvényplakettekről. Ahogy arról sem, hogy a “közérdekű” alapítványok kuratóriumaiban több jelenlegi miniszter ül, élethosszig tartó kinevezéssel. Bővebben.

A rákellenes szervezetek nagyon kiakadtak Kásler Miklós döntésén

Szakmai tudásunk teljes birtokában és lelkiismeretünk szerint kijelentjük, hogy ezek az intézkedések hosszú távon súlyos, a társadalom széles rétegét érintő, komoly egészségügyi kockázatot rejtenek

– írják a civilek. Mit történt? Innen kiderül.

Mutatjuk, mikor vessétek vigyázó szemetek az égre: látványos csillaghullás érkezik

A Lyridák meteorraj csúcspontjának ideje alatt egymás után suhannak majd el a meteorok és a fényes tűzgömbök. Nehogy lemaradj róla: további információkért katt ide.

A vendéglátósok már a hétvégi dömpingre készülnek

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke számításai szerint a teraszok már a jövő héten nyitnak, és nagy lesz a forgalom. Bővebben

Alekszej Navalnij bármelyik pillanatban meghalhat az orvosa szerint

Vlagyimir Putyin hangos bírálójának számító, finoman szólva kétes indokkal börtönbe juttatott orosz ellenzéki aktivista vizsgálati eredményeit családja továbbította egyik orvosa felé. Állapotáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Elolvadt az A68, a közösségi média imádott jéghegye

Fotó: Mario Tama/Getty Images

Az A68 az Antarktiszról, egészen pontosan a Larson C-selfjégről tört le néhány évvel ezelőtt. És ahelyett, hogy sorstársai végzetébe merült volna (tulajdonképpen szó szerint), az A68 éveken át mindent túlélt, ami még a kutatókat is meglepte. A híres jéghegy tündökléséről és bukásáról ebben a cikkben írunk.

Ez is érdekelhet

képcím

Kitálaltak a vendéglátósok, ebből az ételből nem rendelnének...

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Áder János takarékos tippeket ad: így lehet olcsóbban főzni,...