Kiemelt Hírek 2018. július 03.

Megszólalt a kislányokat zaklató hitoktató nevelt fia: 8 évesen rontott meg a nevelőapám

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 03.

„A beteges nemi vágyait rajtam élte ki” – kezdte visszaemlékezését nevelőapjáról a most 22 éves Róbert a Borsnak. A nevelőapa ugyanaz a férfi, aki a gyanú szerint hitoktatóként két kislányt kényszerített fajtalankodásra.

Hétéves volt, amikor édesanyja megismerkedett az akkor a húszas évei vége felé járó férfival. A nő sokat dolgozott, a barátja addig egyre többet és többet akart a kisfiútól.

„A beteges nemi vágyait rajtam élte ki, de a poszttraumás stressz miatt képtelen voltam beszélni róla. Eleinte „csak” a mutogatás volt, aztán a molesztálás, utána pedig sokkal durvább dolgok következtek. Volt, hogy havonta, kétnaponta, aztán naponta fajtalankodott. Többször le is kötözött közben, s bezárt a szobába. Álmaim, vágyaim, terveim voltak, aztán kirángattak a sötét valóságba.”

Sokáig nem merte elmondani, mi történt, végül egy tévében látott pedofíliáról szóló riport adta meg a végső lökést, hogy beszámoljon a férfi tetteiről édesanyjának. Feljelentették, el is ítélték 2008-ban, a maximálisan kiszabható 15 év helyett 7 és felet kapott, melyből jó magaviselete miatt csak hatot kellett börtönben töltenie. A tárgyalásokon először tagadta tettét, de belezavarodott a saját hazugságaiba és végül bevallott mindent.

Miután szabadult, hittudományi főiskolára jelentkezett és több általános iskolában is hitoktatást végzett. Nemrég derült ki, hogy egy 9 és egy 7 éves kislányt is fajtalankodásra akart kényszeríteni a tanóráján, egyiket vetkőzésre kérte, a másikat a nadrágjához húzta. Amikor menekülni próbáltak, visszarántotta őket.

„Tönkretette az életemet, nem engedhették volna ki ennyi év után. A gyerekneveléstől örökre eltiltották, felháborító, hogy a történtek után alkalmazták és egy hivatalos intézményben is a kicsik közelébe tudott férkőzni. Teljesen elképedtem, hogy újra megtörténhetett, ki tudja, hány gyermeket tudott még behálózni. Mit gondoltak, megjavul, ha visszaengedik a társadalomba?”

– tette fel a kérdést a nevelt fia.

 

 

Keresés az oldalon