Két kiskorú tanítványát zaklatta a tatabányai hitoktató, az egyházmegye némán hallgat

Úgy tudni, hogy a több helyi oktatási intézményben tanító férfi korábban börtönben ült, miután évekig molesztált egy kisfiút.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-01 14:38

Fotó: Thinkstock

Két kislány molesztálásának gyanúja miatt előzetes letartóztatásban ül egy tatabányai hitoktató, aki a Bors értesülései szerint korábban börtönben is ült szexuális bűncselekmény miatt. Menyasszonya hisz jövendőbelije ártatlanságában, az egyházmegye és az igazgató nem nyilatkozik.

A gyanú szerint a 41 éves férfi egy 9 és egy 7 éves kislányt akart fajtalankodásra kényszeríteni, és amikor a gyerekek menekülni akartak, megpróbálta őket visszahúzni. A lap úgy tudja: a gyanúsított korábban 7,5 évet kapott szemérem elleni erőszakért, ugyanis előző házassága során nevelt fiát éveken át abuzálta szexuálisan.

A férfi a hittudományi főiskola hallgatója, egy év múlva diplomázna. A botrányban érintett intézmény mellett több másik tatabányai általános iskolában, illetve középiskolában foglalkozott gyerekekkel.

Az igazgatót nem lehet elérni, az egyházmegye nem is tud az ügyről

A Tatabányai Tankerületi Központ szerint az eset elfogadhatatlan, és hozzátették: nem tudtak a férfi előéletéről, mivel nem az iskola alkalmazásában állt. Az iskola feljelentette a hitoktatót.

Az egyházmegyei alkalmazásban dolgozó férfi ügyében hiába keresték az egyházmegyét, ott annyit mondtak, “hivatalosan” nem tudnak az esetről. Az érintett iskola igazgatója pedig visszahívást ígért a Borsnak, de utána már ő sem vette fel a telefonját.

Menyasszonya kitart mellette

Tisztában voltam a múltjával, de elfogadtam. Természetesen most is kiállok mellette, alaptalannak tartom a gyanúsítását, nagyon várom, hogy hazajöjjön. Imádta a gyerekeket, rengeteget beszélt róluk. Sokszor megjegyezte, hogy rosszak, biztos, hogy ezeket a kislányokat is nevelési célzattal ragadta meg

– vélekedik a gyanúsított jegyese.

 

Mai nap hírei

Áttörést jelenthet a koronavírus kezelésében a szegedi kutatócsoport felfedezése

igenyesferfi.hu2 órája

4 csillagjegy, akik nagyon nehezen nyílnak meg az érzéseikkel kapcsolatban

joy.hu10 órája

Aktuális teendők a dióval, a szőlővel és a buxussal

agroinform.hu13 órája

„Nehogy elkezdjen bókolni! Azt ki nem állom!” – Emlékezés Ruttkai Évára

wmn.hu14 órája

Teljesíthetetlen kibocsátási célokat szab az EU az autógyártóknak

autopro.hu14 órája

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu16 órája

Az öt leggonoszabb csillagjegy - őket utálják a legtöbben

femcafe.hu16 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu19 órája