Kiemelt Hírek 2020. december 02.

Megszólalt a brüsszeli orgia szervezője: Hogy tudtuk volna odaadni az igazolványainkat, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 02.
A 29 éves doktori hallgató elismerte, hogy szexpartit szervezett, és Szájer Józsefről meg a drogfogyasztás vádjáról is nyilatkozott. Reggeli hírösszefoglaló.

Megszólalt a brüsszeli orgia szervezője: Hogy tudtuk volna odaadni az igazolványainkat, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?

A 29 éves doktori hallgató elismerte, hogy szexpartit szervezett, és Szájer Józsefről meg a drogfogyasztás vádjáról is nyilatkozott. Szavait ebben a cikkben idézik.

A belga ügyészség közleménye szerint a buliból az ereszcsatornán át menekülni próbáló volt EP-képviselő ellen a táskájában talált kábítószer miatt indult eljárás. Milyen büntetésre számíthat Szájer? Erről szól ez a cikk.

“Szörnyű volt az elejétől kezdve a kommunikáció” – nyilatkoztak az országos mintavételt végző hallgatók

“A vizsgálatokat végző egyetemisták lelkesek, átérzik a feladat súlyát” – közölte az államtitkár, de az érintettek, vagyis orvostudományi egyetemek mintavételezésre kivezényelt hallgatóinak beszámolója már ellentmondásosabb képest fest a helyzetről. A diákok elmondásaiból az derül ki: homályos retorziókkal fenyegetik őket, kisebb káosz van, és a tanulmányaikat féltik. Ugyanakkor több pozitív élményt is említenek. Ha érdekel, miket meséltek, akkor itt folytasd az olvasást.

Deutsch Tamás: Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva

Fotó: FocusPressAgency/NurPhoto via Getty Images)

Reagált Detusch Tamás a hírre, miszerint az Európai Néppártban kizárási kezdeményezés indult ellene. Deutsch szerint ugyanazt tervezik ellene, amit Magyarországgal akarnak csinálni. Ha érdekel, hogy mi hangzott el, akkor katt ide.

Győrfi Pál üzent azoknak, akik kezdenek belefáradni a szabályok betartásába

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Facebook-oldalán fordult a lakossághoz. Íme a bejegyzés.

A kormány megtiltotta az önkormányzatoknak az adóemelést és az új adók bevezetését

Nem csak adót emelni és bevezetni nem lehet majd az új rendelet értelmében, de a válság idejére adott adómentességet is kötelesek megtartani. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

Die Presse: A szédítően merész, álszent Szájer úr

Az osztrák Die Presse című lap véleményrovatában is Szájer József botránya szolgáltatta a témát. A szerző Oliver Grimm szerint irreleváns, mit csinál Szájer József a takaró alatt, mégis egy fontos politikai ügynek vagyunk a szemtanúi. Az írás legérdekesebb részeit erre a linkre kattintva nézheted meg.

Hallgat a kormány arról, hogy mi zajlik az idősotthonokban

Már a járvány első hulláma alatt is főleg a Pesti úti intézménnyel foglalkozott a kormányzati adatközlés, és a többi idősotthon járványhelyzetéről alig osztottak meg információt, részletes adatokat utoljára nyáron közöltek. Pedig kiemelten fontos statisztikákról van szó, és a tavaszhoz képest jelenleg összehasonlíthatatlanul több a fertőzött. Egyedül a Fővárosi Önkormányzat, és az egyes intézmények beszámolóiból tájékozódhatunk. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Republikon: Enyhén, de gyengült a kormánypártok népszerűsége a válsághelyzet miatt

MTI/Koszticsák Szilárd

A Republikon Intézet októberben reprezentatív pártpreferencia-felmérést készített. A kutatás eredményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Ónos eső és további havazás várható

Egy mediterrán ciklon hatására Nyugat-Dunántúlon havazásra, máshol inkább esőre, ónos esőre számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon