Mégsem lesz ingyenes a jogosítvány a középiskolásoknak

Startlap - Startlap
Helyreigazította magát Tuzson Bence igazságügyi miniszter a középiskolások ingyenes jogsiszerzésével kapcsolatban.

“2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás. Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését is. A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük” – írta csütörtök délutáni posztjában Tuzson Bence igazságügyi miniszter, helyreigazítva ezzel az aznap reggeli bejelentését, miszerint szeptembertől ingyenes lesz a jogosítvány minden középiskolásnak.

Az újabb bejegyzés szerint ugyanis arról lehet szó, hogy egyelőre csak néhány kiválasztott középiskolában juthatnak hozzá a lehetőséghez a diákok, nem az összes intézményben.

Ahogy arról beszámoltunk, a kormány tavaly nyáron bocsátotta társadalmi egyeztetésre azt a törvénytervezetet, amely szerint a középiskolában, illetve a szakképző intézményekben tanulók részére “a B kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását” ingyenessé tennék.

A Tuzson Bence helyreigazító posztját kiszúró Index azt írja, az autósoktatók szerint a jogosítványszerzés ára egyénenként változó, de a végösszeg átlagosan háromszázezer és egymillió forint között mozog.

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: szeptembertől ingyenes lesz a jogosítvány a...

képcím

Kiszámolták, mennyibe fog kerülni az "ingyenes" jogosítvány

képcím

Változik a KRESZ, ezzel együtt a jogosítvány megszerzése is