Meglepő tények derültek ki a magyarok házasodási szokásairól

Olcsóbb ügyintézésnek örülhetnek a nyugdíjkorhatárt betöltők, a nagycsaládosok és a lakásváráslók. Belefulladt egy férfi a Lupa-tóba. Ha Veszprém megyében mennél orvoshoz, akkor valószínűleg nagyon megszívtad. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-07-01 17:05

Menyasszonyi ruhák a Papp László Budapest Sportarénában rendezett az esküvői kiállításon 2015. január 31-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Tényleg a 7. év a vízválasztó? Mekkora a legnagyobb korkülönbség? Hány éves a legidősebb menyasszony? Magyar házasodási statisztikák látványos infografikákon

Tizenöt évnyi zuhanás után 2010 és 2016 között újra felfelé ívelt a hazai házasodási kedv, és az állami támogatások miatt nem várható újabb zuhanás. De ez igazából a legkevésbé érdekes része annak, ami kirajzolódik az elmúlt évek magyarországi házassági statisztikákból. Hány éves volt a legidősebb jegyespár? Tényleg a hét év után dől el, hogy együtt maradnak-e a párok? Mekkora volt a legnagyobb korkülönbség a házasodó felek között? Hány válási rekorder volt, és mennyi férjet, illetve feleséget gyűjtöttek maguknak? Hány év magány jön egy válás után? Ez csak néhány izgalmas kérdés azok közül, amelyekre választ ad ez a cikk.

Olcsóbb ügyintézésnek örülhetnek a nyugdíjkorhatárt betöltők, a nagycsaládosok és a lakásváráslók

A július elsején hatályba lépett új közjegyzői díjrendelet értelmében olcsóbb lesz az ügyintézés a nagycsaládosok, a nyugdíjkorhatárt betöltők, valamint a lakásvásárlók számára. A részletekért ide kattints.

Szombaton belefulladt egy férfi a Lupa-tóba

A Lupa-sziget Budapest és Budakalász határában, balról a Lupa-tó 2018. szeptember 27-én. (MTI Fotó: Mohai Balázs)

A Pesti Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hogy a szombati nap folyamán egy férfi belefulladt a Lupa-tóba. A tragédia körülményeiről itt olvashatsz tovább.

Veszprém megyében mennél orvoshoz? Megszívtad, mert bezárt a mikrobiológiai labor

A Veszprém megyei kórházak számára július elsejétől nem áll rendelkezés mikrobiológiai vizsgálatokra, ugyanis bezárt a megyei kormányhivatalnál működő mikrobiológiai labor. Ez elég súlyos gond, ami a betegellátás számos területét alapjaiban veszélyezteti. Az állam javasolt megoldást, csak éppen van egy kis probléma az ötletükkel. Hogy mi vele a gond, azt ebből a cikkből megtudhatod, ahogy azt is, miért kritikus kérdés az egészségügyi intézmények számára a mikrobiológiai szolgáltatás.

Egy korábban menesztett iskolaigazgató indul Miskolcon független jelöltként a polgármesteri székért 

Veres Pál a miskolci Földes Ferenc Gimnázium iskolaigazgatója, akit korábban egyszer elmozdítottak posztjáról, bejelentette, hogy egy civil csoport jelöltjeként indul a helyi polgármesteri székért Kriza Ákos ellen. Nézteiről, terveiről, és arról, miért döntött így, erre a linkre kattintva olvashatsz bővebben.

Szinte senki sem menekülhet a közoktatásból: mostantól nem lehet bárkiből magántanuló

Diákok az utolsó tanítási napon a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumban 2019. június 14-én. (MTI/Komka Péter)

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint muszáj lépéseket tenni a magántanulói státusszal kapcsolatban, mivel ezt a lehetőséget rendkívül eltérő módon, gyakran visszaélésszerűen alkalmazták. De nem ez az egyetlen dolog, amit szigorítanának a köznevelési törvényen. Ebből a cikkből kiderül, kik azok, akik számára elérhető marad a magántanulói státusz, valamint az is, milyen egyéb változtatásokra kerül sor.

Az árvízbe fulladó magyar viharok elbújhatnak a mexikói kánikulában lecsapó jégeső mögött, ami sci-fibe illő látványt és sérültek százait hagyta maga után

Mexikó második legnagyobb városában, a másfél millió lakosú Guadalajarában több mint 30 fokot mutattak a hőmérők, amikor egy példátlanul erős jégeső zúdult a térségre, helyenként másfél méter vastag jégréteget hagyva maga után. A finoman szólva rendhagyó égi tombolás utáni képekről – amelyeket itt tudsz megnézniegészen elképesztő látvány tárul elénk.

Tényleg durván kegyeletsértő módon bánik a kormánymédia az MTA volt igazgatójának halálával?

A hétfői Ripost egy cikkének bekezdése egyértelműen az MTA SZTAKI volt igazgatójára, a múlt héten elhunyt Inzelt Péterre vonatkozik, illetve pontosabban az ő halálára. A megkérdőjelezhetőszövegrészleteterre a linkre kattinva olvashatod el.

Mai nap hírei

Felmérték a Leonardo da Vinci rajzain lerakódott mikroorganizmusokat

szimpatika.hu10 órája

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu11 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája

Rakovszky Zsuzsa 70 éves

konyvesmagazin.hu19 órája