Kiemelt Hírek 2018. augusztus 12.

Megint fel kell újítani az Erkel Színházat, lehet, csak 2022 végén nyit ki újra

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 12.
Öt esztendővel ezelőtt 1,7 milliárd forintból korszerűsítették az épületet.

Hamarosan bezárhatják az Erkel Színházat már megint – közölte az MTI. Ókovács Szilveszter főigazgató szerint ideje ismét felújítani a létesítményt, amelyet legutóbb öt évvel ezelőtt egy kormánydöntés segítségével 1,7 milliárd forintból korszerűsítettek. A főigazgató bízik benne, ha nem is idén, de 2020-ban a felújítások idejére leállna az Erkel Színház, és 2022 decemberében, a színház 111. születésnapján ismét kinyitna. A főigazgató szerint a felújításokhoz nagyjából 30 milliárd forint kellene, mivel Magyarország legnagyobb színházépületéről van szó, és legutóbb 50 éve esett át nagyobb fejlesztésen, ráadásul a kisebb, vidéki színházakat is 10-15 milliárdból újítják fel.

Ókovács Szilveszter azt is elárulta, hogy a színpadot, valamint a mögött lévő épületrészeket kellene elsősorban korszerűsíteni. A színházban állítólag azért nem játszanak sok darabot, mert nem férnek el annyian a színpadon.

A főigazgató a Magyar Állami Operaházról előadásairól is beszámolt, a 2019–2020-as idénynek elsősorban a kereszténység lesz a tematikája.

„Olyan darabokat mutatnak be, amelyek mélységében foglalkoznak a kereszténységgel” – mondta Ókovács Szilveszter.

Az Operaházat egy éve kezdték el felújítani, és a tervek szerint 2019 őszén nyitja ki kapuit ismét a nagyérdemű közönség előtt.

Keresés az oldalon