Kiemelt Hírek 2020. december 10.

Meghosszabbították az ingyenes parkolást

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2020. december 10.
Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatója.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóját az előző napi, rendőrségi járványügyi intézkedések ismertetésével indította Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője elmondta, a kormány meghosszabította  az ingyenes parkolást január 11-éig.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője ismertette. Tájékozatatott, hogy az elmúlt 15 napban a legtöbb koronavírusos pozitív esetet Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és Budapest XI. kerületében regisztrálták.

Elindult a www.vakcinainfo.gov.hu honlap, ahol már lehet jelezni az igényeket a védőoltásra, ezen felül Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben is tájékoztatja a nyugdíjasokat a regisztráció lehetőségéről. Ők a levélhez mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével jelezhetik igényüket az oltásra – mondta el az osztályvezető, hozzátéve: a védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, beadása az oltási terv szerint történik.

Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy a legnagyobb pszichés terhet a járványidőszakban a társas érintkezések hiánya jelenti, ez különösen az idősebb korosztályt érinti, neki azt tanácsolja, hogy tartózkodjanak sokat friss levegőn, kapcsolataikat pedig – ha lehetőség van rá – pedig telefonon és az interneten keresztül ápolják.

Keresés az oldalon