Meghalt Mária Terézia hercegnő, koronavírusos volt

Startlap - Startlap
A spanyol hercegnő 86 éves volt. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Koronavírusban meghalt Mária Terézia hercegnő

VI. Fülöp spanyol király leszármazottjának halálhíréről testvére értesítette a nyilvánosságot. Részletek itt.

Visszatért az élet Vuhanba: nézd meg videón, milyen most a koronavírust elindító város

Március 28-án, több mint két hónapos teljes izoláció után részben megnyitották a kínai Vuhant, a várost, amelynek neve alighanem örökre összefonódott a koronavírussal. Erre a linkre kattintva bepillantást nyerhetsz abba, hogy milyen az élet most a 11 milliós településen.

“Szinte a hajam is fájt” – megszólalt a koronavírussal fertőzött újbudai háziorvos

A neve elhallgatását kérő újbudai doktornő exkluzív interjúját itt tudod meghallgatni.

Tovább nőtt a halottak és a fertőzöttek száma Magyarországon, és hiába a figyelmeztetések, tömegek mennek a Normafára

Ismét emelkedett a hivatalosan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, és újabb betegek hunytak el a vírus következtében. Minderről a friss kormányzati adatokat itt nézheted meg.

A folyamatosan romló statisztikák és a szombattól elrendelt kijárási korlátozások ellenére tömegesen keresik fel a Normafát és környékét. A park igazgatója ezért egy kéréssel fordult a lakossághoz, és szankciókat is belengetett. Részletek itt.

Szerelem a koronavírus idején, avagy párok, akiket elszakított egymástól a járvány: “Borzasztó ez a tehetetlenség, legszívesebben beülnék az autóba, és nekiindulnék, de úgysem jutnék át”

Fotó: Paula Bronstein/Getty Images 

Mondhatnánk, hogy szerencsések, akik szeretteik szoros körben élik meg a mostani kijárási és egyéb korlátozásokat, de azért a vicces és kevésbé vicces közösségi oldalas bejegyzések alapján érezhetjük, hogy van baj bőven a négy fal közé zárt családoknál. Többek szerint most majd megnövekszik a válások és a születések aránya. Ugyanakkor az is komoly nehézségeket állít egy párkapcsolat elé, ha elszakítják a feleket egymástól, ahogy az most többekkel megtörtént a koronavírus miatt. Ha ide kattintasz, megismerheted négy kényszer szülte távkapcsolat rövid, de izgalmas történetét.

Tóth Vera és Kiss Ramóna karanténperceit ugyanaz a dolog dobja fel

Karanténban élni nem mindig könnyű, de van valami, ami hatékonyan támogathatja a jó kedélyállapot fenntartását. Lékai-Kiss Ramóna és Tóth Vera számára ugyanaz a dolog jelenti a segítséget abban, hogy mosolygósan éljék meg a Covid-19 hatására megváltozott mindennapokat. Részletek itt.

“Olyan, mintha a sötét éjszakába dobnának minket ejtőernyővel” – a járvány betesz az iskolaválasztásnak is, kétségbeestek a szülők

A többség szerint nem iskolát, hanem tanítót érdemes választani. Normális körülmények között a nagycsoportos gyerekek szülei most járnák végig az intézményeket, amelyeket kiválasztottak gyermekük számára, hogy megismerkedhessenek a pedagógusokkal, és személyesen is felmérhessék a terepet. Idén erre nincs lehetőség, a szülők pedig kicsit kiborultak. Ebben a cikkben több apuka és anyuka nyilatkozik szorult helyzetéről, és két tanítónő, illetve két óvónő igyekszik megoldást találni a problémáikra.

A járulékok elengedése édeskevésnek tűnik: a csőd szélére kerültek a budapesti bevásárlóutcák, van, aki 40 év után húzhatja le a rolót

A főváros legnépszerűbb tematikus utcáinak (Király utca, a Bartók Béla út, a Ráday utca, stb.) érdekképviseletét ellátó Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. (BUM) csődközeli állapotokat és elbocsátásokat tapasztal. A társaság szerint félő, hogy a legtöbb kereskedőnek rövidesen be kell zárnia. A helyzetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

 

Csak a turisták kiesése miatt tízmilliárdos veszteség fenyegeti a BKK-t

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Varga Ivett február 1-je óta vezeti a fővárosi közlekedést irányító Budapesti Közlekedési Központot (BKK). Ebben az interjúban egyebek mellett arról kérdezték, miként érinti a pandémia a vállalatot, valamint a következő években tervezett fejlesztésekről, és az elektronikus jegyrendszer körüli mizériáról is érdeklődtek.

Napi horoszkóp vasárnapra, a nyári időszámítás első napjára

Mi még a szokásosnál is álmosabban ébredtünk ma reggel, mivel hiába tudtuk, hogy ezen a hétvégén kell átállítani az óráinkat, teljesen megfeledkeztünk róla. A modern technika azonban szerencsére éberebb, mint mi vagyunk, ezért nem csúsztunk le semmiről, és meggyötörten ugyan, de időben ébredtünk. De vajon nálad jól járnak az órák? És ezután a kissé kellemetlen kezdés után mire számíthatunk még a mai napon? Nos, az asztrológus szerint csupa jóra. Ha érdekel a vasárnapi horoszkóp, akkor itt folytasd az olvasást.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Fotókon Ferenc pápa találkozása Orbán Viktorral

képcím

Első fotók a pápalátogatásról - száz gyerek fogadta a Liszt...