Meghalt egy hajdúszoboszlói nő, miután megszülte hármasikreit

A babák egészségesek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-12-17 15:18

A debreceni klinikán péntek este három egészséges gyermeknek adott életet egy 32 éves hajdúszoboszlói nő, majd nem sokkal később meghalt.

A férje a Cívishírnek elmondta, hogy régóta próbálkoztak már, míg végül másfél évvel ezelőtt belevágtak a lombikprogramra. Három megtermékenyített petesejtet ültettek be és mindhárom meg is maradt. Az utolsó hat hétben felesége a a debreceni Egyetem Klinikai Központjában feküdt, mert veszélyeztetett terhes volt. A babák – Mira, Léna és Milán – a 33. héten császármetszéssel születtek meg, majd édesanyjuk nem sokkal később meghalt.

A halál okáról a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egy közleményben tájékoztatta a Cívishírt:

„Az édesanyát a szülést követően a HELLP szindróma súlyos vérzéses szövődményével, véralvadási zavarral kezeltük. Állapotát átmenetileg sikerült stabilizálni a szülőszobai műtőben, majd néhány órával később nehézlégzéses és mellkasi tünetekkel járó hirtelen rosszullét állt be, a keringés leállásával. A Klinikai Központ munkatársai azonnal megkezdték a kismama újraélesztését, csatlakozott hozzájuk a FőnixMed speciális resuscitatiós teamje is. Keringését átmenetileg sikerült újraindítani, de a további 50 perces komplex szakszerű ellátás ellenére elvesztettük az édesanyát”.

A gyerekek inkubátorban, de jól vannak, egyedül a kisfiú igényel légzéstámogatást. Az apára maradt a gyerekek ellátása, számára megnyugtató, hogy saját és volt felesége családja mindenben mellette állnak.

 

Címlapfotó – illusztráció: Thinkstock

Mai nap hírei

Megfontolandó lehet egy újabb védekezési intézkedés

demokrata.hu5 órája

A fák fájdalmat is érző, egymással kommunikáló, csodálatos lények! – Valóban eltűnik a tölgy, a bükk Magyarországról?

wmn.hu8 órája

A Bollinger szabadalmaztatná új akkumulátorát

autopro.hu8 órája

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

ezalenyeg.hu10 órája

Elgondolkodtató filmet keresel? Mutatunk 7-et, ami nagy hatással lesz rád

joy.hu11 órája

A halálba mobilozzuk magunkat?

digitalhungary.hu12 órája

Mit kell tenni, ha penészes a fal?

tisztajovo.hu12 órája

Egerek és patkányok az otthonunk környékén – Mit lehet tenni a kártékony rágcsálók ellen?

magro.hu18 órája