Meghalt az egyik magyarországi koronavírusos beteg édesanyja

Az asszony február végén túlélt egy életmentő műtétet, majd szerdán tüdőgyulladásban elhunyt. Lányát pár nappal halála után diagnosztizálták koronavírussal. Vasárnap délelőtti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-15 11:05

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Koronavírus: nagy változások az iskolákban, a rendelőkben és a bíróságokon, meghalt az egyik magyar fertőzött édesanyja

Február 29-én sikeres életmentő műtétet hajtottak végre egy budapesti kórházban egy idős asszonyon, aki az operáció után tüdőgyulladásban meghalt. Lányánál pár nappal később koronavírust diagnosztizáltak. Részletek itt.

Mindeközben újabb két embernél mutattak ki új koronavírus-fertőzést, ezzel 32-re nőtt a Magyarországon diagnosztizált fertőzöttek száma. Részletek itt.

A Magyar Közlönyben megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló újabb kormányrendeletek és határozatok, ezenkívül jönnek a kormányfő által bejelentett akciócsoportok is. A változásokról és az akciócsoportokról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Pintér Sándor kezet fogott a koronavírusos marokkói miniszterrel

Szombat este derült ki, hogy Abdelkader Amara marokkói közlekedési és vízügyi miniszter koronavírussal fertőződött meg. Pintér Sándor belügyminiszter pedig kezet fogott vele. Részletek itt.

Szlovéniában hétfőtől leáll a tömegközlekedés

Szombaton meghalt az első koronavírusos beteg az országban, ezért hétfőtől leállítják a tömegközlekedést, és további szigorú lépéseket tesznek a fertőzés megfékezése érdekében. A szlovén helyzetről és intézkedésekről itt olvashatsz bővebben.

Az Utazási Irodák Szövetsége a nyári utazások lemondása helyett valami mást javasol

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke, Molnár Judit elmondta: nem javasolják a nyári utazások lemondását. Mit csináljon akkor az, akinek foglalása van a következő hónapokra? Ebből a cikkből megtudhatod. 

Dél-Korea teljesen máshogy kezeli a járványt mint a többiek, és úgy tűnik, hogy sikeresen

Fotó: Chung Sung-Jun/Getty Images

A hétvégén Dél-Koreában már kevesebb új fertőzöttet diagnosztizáltak, mint ahány embert gyógyultnak nyilvánítottak. A vírushelyzet javulása nem a véletlen műve: ebben az országban radikálisan máshogy állnak hozzá a járványhoz, és a hatékonyság alapján jelenleg úgy néz ki, nekik van igazuk. Hogyan küzdenek a koronavírus ellen a dél-koreaiak? Innen kiderül.

Petőfi Sándor és Szendrey Júlia igazi arca: az első magyar influenszer és a 19. század egyik legműveltebb asszonyának kapcsolata

Szendrey Júliáról számos téves – sok esetben negatív – elképzelés él a köztudatban. Gyimesi Emese kutató, aki nagyjából mindent tud a reformkori írónőről, az ünnep alkalmából leleplezi Szendrey igazi, ismeretlen arcát, és vele együtt Petőfi Sándor életéről és személyéről is elárul kifejezetten meglepő dolgokat.  

 

A koronavírus miatt egyébként már minden március 15-i ünnepséget lemondtak, az ellenzéki pártok közös videóüzenetet küldtek a nemzeti ünnep tiszteletére. A felvételt itt nézheted meg.

“Itt Amerikában mindenki a vécépapírt keresi, Olaszországban viszont az ételt” – hírességek és a koronavírus

Van, aki csak fél, van, aki elkapta, és van, aki a szerettei miatt aggódik: a hírességek közül egyelőre csak Tom Hanks és felesége fertőződött meg a koronavírussal, ugyanakkor olyanok többen vannak, akik nem betegként, de komolyan érintettek a járvány által. Ha ide kattintasz, egy ismert emberrel szembesülsz – magyarral és külföldivel egyaránt – és az ő koronavírusos élményeikkel.

Megjelent egy új kütyü, ami még súlyosabb látássérülés esetén is visszaadhatja szemed világát

Az OrCam MyEye 2 névre hallgató új fejlesztés olyanokon is segíthet, akiknek a szemüveg már nem elég. Ha érdekelnek a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

“Éjjel kicsit meggyilkoltam magam, de reggelre megtaláltam az elvesztett fonalat” – az utolsó magyar világbajnok pingpongcsapat tagja elmesélte, hogyan jutott el a csúcsra, és onnan az öngyilkossági kísérletekig

Az 1979-es asztalitenisz világbajnokság után ünnepelt sztárként kezelték, de 40 évvel a pályafutása csúcsa után a rajongó újsághírek helyett már csak a pszichiáter zárójelentését olvashatja, egy elég kemény diagnózissal. Takács János legutóbb februárban próbálta megölni magát, és amúgy annyi története van, amikkel több regényt lehetne megtölteni. Ebben a cikkben ő maga mesél ezekről, arról, hogyan jutott fel a csúcsra, és aztán odáig, hogy a harmadik öngyilkossági kísérlete után végre újra képes legyen értékelni az életet.

Bilincs vagy misszionárius póz? Íme a 4 legvadabb szextény rólad a csillagjegyed alapján 

Fotó: Joe Sohm/Visions of America/Universal Images Group via Getty Images

Egy kutatás alapján összegyűjtötték, mit árulhat el az emberek szexuális életéről a születési dátumuk. A 18 karikás részleteket erre a linkre kattintva találod.

 

Mai nap hírei

Elhunyt Balázs Fecó

demokrata.hu3 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu4 órája

2021-től az EU-ban nem verhetik át a gyártók a silány elektronikai termékekkel a vásárlókat!

metabro.hu5 órája

20 kilót fogyott Bajor Imre lánya, csodálatos az átalakulása

femcafe.hu7 órája

Ram 1500 Trx – Érkezik az Eu-kivitel

gepmax.hu8 órája

Bruce Lee 15 legfontosabb életbölcsessége

she.life.hu9 órája

Szeretsz egyedül lenni? Akkor a tudomány szerint született zseni vagy!

joy.hu9 órája

Egy hónap alkohol nélkül

szimpatika.hu18 órája