Kütyü 2020. március 11.

Éleslátást ígér egy friss kütyü a látássérülteknek

Fatima Kütyü 2020. március 11.
Kifejlesztették az OrCam MyEye 2 nevű látássegédet, ami rengeteget segíthet azoknak, akik nem látnak jól.

Hatalmas segítség lehet az OrCam MyEye 2 a vakoknak és látássérülteknek is a gyártó szerint. A hordható “látásasszisztens” ugyanis tulajdonképpen a szemük helyett a szemükké válhat és bárhol, bármikor hű társuk lehet.

Fotó: The Gadget Flow

Mire jó?

Az OrCam MyEye 2 hordható látásasszisztens segíthet a használójának eltájékozódni az emberek és a szöveg tömkelegében.

Az eszköz egy kis kamera, amit bármilyen szemüveg szárához lehet rögzíteni. A nyomtatott vagy digitális szöveget AI technológia segítségével azonnal felolvassa, ezenkívül felismeri az arcokat és valós időben bejelenti őket, amikor olyan személy közelében van a használó, akit már az eszköz be tud azonosítani.

A boltban segít azonosítani a termékeket és megtalálni, kiválasztani a készpénzt.

Hang és gesztus által aktivált parancsokkal a leírások szerint könnyen kezelhető, ráadásul sok termékkel ellentétben itt nincs szükség internetkapcsolatra. 

Fotó: The Gadget Flow

A TIME Magazine listájára felkerült, mint a 2019. évi 100 legnépszerűbb találmány egyike, egy intuitív eszköz: egyszerű kézmozdulatokkal működik, és több mint 20 hanggal aktivált parancsot tartalmaz. 

– Körülbelül 3 éve használom az OrCamot. Mondhatni, vak vagyok, a bal szememmel egyáltalán nem látok, a jobb pedig nagyon gyenge… Nemrégiben visszatértem az iskolába, és azt tapasztaltam, hogy az OrCam óriási mértékben csökkentette az olvasási időmet és a szemem fáradtságát is. Az OrCam hordozható (elfér a zsebemben), divatos (szinte bármilyen szemüvegkerettel használható), és az akkumulátor töltöttségi szintje lenyűgöző. Az OrCam segített nekem aktívabb anya, szakember és diák lenni. A készítők megértették a vakok, látássérültek igényeit, és ügyfélszolgálatuk kiváló – írta az Amazonon az egyik vásárló, aki azt is hozzátette, hogy rendkívül hálás, hogy nem kell kézi nagyítót használnia.

 

 

 

 

 

 

 

OrCam MyEye 2 látássegítő

Hirdetés

Keresés az oldalon