Megérkeztek a vagyonnyilatkozatok: Rogán Antal újraházasodott, Orbán Viktor nagyon szerényen él

Polt Péternek és Novák Katalinnak jó sok ingatlanja van, Nagy István egy agyaggödörrel lett gazdagabb, Szél Bernadett háromgyermekes anyává vált, Gyurcsány Ferencnek jócskán megnőtt a hitele. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-02-01 09:10

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Megérkeztek a vagyonnyilatkozatok: Rogán Antal újraházasodott, Orbán Viktor nagyon szerényen él

Rogán Antal nem csupán magánéleti fronton zárt jó évet, Orbán Viktor javában törleszti a jelzáloghitelét, Polt Péternek és Novák Katalinnak jó sok ingatlanja van, Nagy István egy agyaggödörrel lett gazdagabb, Szél Bernadett háromgyermekes anyává vált, Gyurcsány Ferencnek jócskán megnőtt a hitele. Erre a linkre kattintva megismerheted a legizgalmasabb részeket az országgyűlési képviselők vasárnap éjfélig leadott vagyonnyilatkozataiból.

Hol van az Európai Uniónak rendelt 2 milliárd adag vakcina?

Az, hogy az EU-s tagállamok közösen rendeltek koronavírus elleni vakcinát, történelmi jelentőségű fordulat, és a szegényebb országok érdekeit szolgálja. Az oltóanyagok azonban elakadtak. Tagállami vezetők az Európai Bizottságot (EB) hibáztatják, akik a szerződések megkötésekor hátrányba hozhatták a kontinenst az angolszász piaccal szemben. Mitől rendkívüli az EU vakcinabeszerzési konstrukciója? Mit csinált az EB? Igaza van az elégedetleneknek? Na és hol vannak a vakcinák? Válaszok ebben a cikkben.

500 forint lesz a benzin ára?

Fotó: Scott Barbour/Getty Images

Míg a koronavírus-járvány első hullámában olyannyira lecsökkent a benzin ára, hogy akadtak töltöállomások, ahol közel jártak a 250 forintos literenkénti árhoz, a tél során a 400 forintos küszöböt is túllépve menetelt felfelé az üzemanyag díja. A magyar kutak árképzése számos tényezőtől függ: valóban várható az 500 forintos árszint elérése, vagy valami az útjába áll az áremelkedésnek? Erről szól ez a cikk.

Három nyomozást is folytat a rendőrség a kalocsai gyermekotthonban történt brutális bántalmazások miatt

Fegyverekkel futóvadlövészetet rendeztek a sportpályán a gyerekekre, csípőfogóval kínozták őket – ez csak kettő példa azok közül, amelyekről az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában működő kalocsai speciális gyermekotthon dolgozói és volt növendékei számoltak be nyáron a 24.hu-nak. A súlyos intézményi bántalmazás az ombudsmant nem érdekli, a minisztérium hallgat, a gyerekotthon pedig kizárólag a szivárogtatókkal foglalkozik. Ugyanakkor a rendőrség több szálon nyomoz. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy szomália szállodában

Robbanószerekkel megpakolt autóval törték át a kaput, majd tűzharc alakult ki, a civileken kívül több terrorista is életét vesztette. A támadást az iszlám al-Shabaab vállalta magára. Fotó és további részletek itt.

Mianmarban a hadsereg vette át az irányítást, az országot elzárták a világ elől

Szükségállapotot hirdettek és visszavonnák az alkotmányt, miután az ország demokratikusan megválasztott vezetését őrizetbe vette a hadsereg. A mianmari eseményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A PETA szeretné, ha többet nem alacsonyítanánk le az állatokat azzal, hogy fajneveiken szólítjuk egymást

Fotó: Chris Hondros/Newsmakers

Az amerikai állatvédő óriás szerint a “lusta disznó”, vagy a “gyáva nyúl” kifejezések megalázzák az állatokat és az emberi felsőbbrendűséget hirdetik. A PETA az általa kifogásolt fordulatokhoz “helyes” verziókat is mellékelt. Bővebben.

Donald Trump vejét Nobel-békedíjra jelölték

Ivanka Trump férje az elmúlt években a Fehér Ház tanácsadójaként dolgozott. Részletek itt.

Akár 16 fok is lehet a héten

A hét elején kialakuló cikló kifejezetten enyhe léghullámokat terel hazánk térségébe, valódi tavaszt idéző hőmérsékletet okozva. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Mai nap hírei

Arnautovic elnézést kért vállalhatatlan stílusú gólöröméért

m4sport.hu11 órája

Új adatok érkeztek a szennyvízben mért koronavírus-koncentrációról

demokrata.hu15 órája

A világ végéről lőtték a csehek második gólját

eurosport.hu16 órája

Az egészségével játszik rengeteg magyar: az orvosok szerint már nem éri meg halogatni

penzcentrum.hu16 órája

Kövér László rendre utasította Gyurcsány Ferencet az üvöltözésért

168.hu17 órája

Búcsút vesz a Visától az egyik legnagyobb magyarországi bank

vg.hu17 órája

Egyelőre nem jött be Varga Mihály várakozása, sőt

privatbankar.hu18 órája

Leleplező fotó készült a Nagy Ő egykori párjáról

metropol.hu20 órája