Megérkeztek a vagyonnyilatkozatok: Rogán Antal újraházasodott, Orbán Viktor nagyon szerényen él

Startlap - Startlap
Polt Péternek és Novák Katalinnak jó sok ingatlanja van, Nagy István egy agyaggödörrel lett gazdagabb, Szél Bernadett háromgyermekes anyává vált, Gyurcsány Ferencnek jócskán megnőtt a hitele. Reggeli hírösszefoglaló.

Megérkeztek a vagyonnyilatkozatok: Rogán Antal újraházasodott, Orbán Viktor nagyon szerényen él

Rogán Antal nem csupán magánéleti fronton zárt jó évet, Orbán Viktor javában törleszti a jelzáloghitelét, Polt Péternek és Novák Katalinnak jó sok ingatlanja van, Nagy István egy agyaggödörrel lett gazdagabb, Szél Bernadett háromgyermekes anyává vált, Gyurcsány Ferencnek jócskán megnőtt a hitele. Erre a linkre kattintva megismerheted a legizgalmasabb részeket az országgyűlési képviselők vasárnap éjfélig leadott vagyonnyilatkozataiból.

Hol van az Európai Uniónak rendelt 2 milliárd adag vakcina?

Az, hogy az EU-s tagállamok közösen rendeltek koronavírus elleni vakcinát, történelmi jelentőségű fordulat, és a szegényebb országok érdekeit szolgálja. Az oltóanyagok azonban elakadtak. Tagállami vezetők az Európai Bizottságot (EB) hibáztatják, akik a szerződések megkötésekor hátrányba hozhatták a kontinenst az angolszász piaccal szemben. Mitől rendkívüli az EU vakcinabeszerzési konstrukciója? Mit csinált az EB? Igaza van az elégedetleneknek? Na és hol vannak a vakcinák? Válaszok ebben a cikkben.

500 forint lesz a benzin ára?

Fotó: Scott Barbour/Getty Images

Míg a koronavírus-járvány első hullámában olyannyira lecsökkent a benzin ára, hogy akadtak töltöállomások, ahol közel jártak a 250 forintos literenkénti árhoz, a tél során a 400 forintos küszöböt is túllépve menetelt felfelé az üzemanyag díja. A magyar kutak árképzése számos tényezőtől függ: valóban várható az 500 forintos árszint elérése, vagy valami az útjába áll az áremelkedésnek? Erről szól ez a cikk.

Három nyomozást is folytat a rendőrség a kalocsai gyermekotthonban történt brutális bántalmazások miatt

Fegyverekkel futóvadlövészetet rendeztek a sportpályán a gyerekekre, csípőfogóval kínozták őket – ez csak kettő példa azok közül, amelyekről az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában működő kalocsai speciális gyermekotthon dolgozói és volt növendékei számoltak be nyáron a 24.hu-nak. A súlyos intézményi bántalmazás az ombudsmant nem érdekli, a minisztérium hallgat, a gyerekotthon pedig kizárólag a szivárogtatókkal foglalkozik. Ugyanakkor a rendőrség több szálon nyomoz. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy szomália szállodában

Robbanószerekkel megpakolt autóval törték át a kaput, majd tűzharc alakult ki, a civileken kívül több terrorista is életét vesztette. A támadást az iszlám al-Shabaab vállalta magára. Fotó és további részletek itt.

Mianmarban a hadsereg vette át az irányítást, az országot elzárták a világ elől

Szükségállapotot hirdettek és visszavonnák az alkotmányt, miután az ország demokratikusan megválasztott vezetését őrizetbe vette a hadsereg. A mianmari eseményekről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A PETA szeretné, ha többet nem alacsonyítanánk le az állatokat azzal, hogy fajneveiken szólítjuk egymást

Fotó: Chris Hondros/Newsmakers

Az amerikai állatvédő óriás szerint a “lusta disznó”, vagy a “gyáva nyúl” kifejezések megalázzák az állatokat és az emberi felsőbbrendűséget hirdetik. A PETA az általa kifogásolt fordulatokhoz “helyes” verziókat is mellékelt. Bővebben.

Donald Trump vejét Nobel-békedíjra jelölték

Ivanka Trump férje az elmúlt években a Fehér Ház tanácsadójaként dolgozott. Részletek itt.

Akár 16 fok is lehet a héten

A hét elején kialakuló cikló kifejezetten enyhe léghullámokat terel hazánk térségébe, valódi tavaszt idéző hőmérsékletet okozva. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter országjárásra indul, és újabb tüntetést...

képcím

Magyar Péter reagált az interjúra: Varga Judit "hol ököllel, hol...

képcím

Itt van Magyar Péter és Varga Judit hangfelvétele