Megbénult Budapest: gyalog sem lehetett közlekedni a Margit hídon Erdogan miatt

Nemcsak autóval és villamossal nem lehetett átjutni Pestről Budára, hanem sehogy. 

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-09 14:45

Fotó: Youtube

Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök kétnapos látogatásra érkezett Budapestre, amelynek következtében gyakorlatilag lehetetlen volt közlekedni a városban az útlezárások és korlátozások miatt. A fokozott biztonsági készültségben még a kukákat is leszerelték az utcákon.

A 444 munkatársa a Jászai Mari térről jelezte kedd délután, hogy teljesen megállt a környék forgalma, mivel a Margit hídon – amerre Erdogan konvoja vonult –  gyalog sem engedték át az embereket, vagyis nemcsak autóval és villamossal nem lehetett átjutni Pestről Budára, hanem sehogy.

A lap másik munkatársa a Lánchídon próbált meg átjutni gyalog, sikertelenül.

A Clark Ádám téren főleg tanácstalan turisták kavarogtak, a Jászain viszont a környéken lakók méltatlankodtak csak igazán. Aki rossz időben érkezett, annak egy óránál is többet kellett álldogálnia a téren, anélkül, hogy információt kapott volna, mikor indul meg újra a közlekedés

– olvasható a cikkben.

Nem sokkal később végül megindult újra a forgalom a Margit körúton, azonban Erdogan késő délután indul csak vissza Törökországba, ezért további fennakadások várhatóak kora délután – ráadásul utána pedig Ferihegyre megy majd ki, így a gyorsforgalmin is nehéz lesz közlekedni;

A forgalomkorlátozásokról a rendőrség oldalán érdemes tájékozódni. 

Kedden Törökország elnöke a magyar-török üzleti fórumon azt mondta: magasabb szintre kell emelni a török-magyar gazdasági kapcsolatokat. A Magyar Nemzeti Kereskedőház által szervezett eseményen az Index tudósítása szerint többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Recep Tayyip Erdogan török államfő, Szijjártó Péter külügyminiszter, de felszólalt Ligetfalvi Gábor, az MNKH vezetője, és Adnan Polat, az Orbán-családhoz üzletileg is közel álló török nagyvállalkozó is.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kedden egyébként Orbán Viktor kormányfő a török köztársasági elnök társaságában felavatta Gül Baba türbéjét. Erdogan ezt megelőzően megkoszorúzza a Hősök emlékkövét a Hősök terén.

Mai nap hírei

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu3 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu5 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu6 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu6 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu7 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu9 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu9 órája

5 szuperegészséges diétás étel ami azonnal és hosszan eltelít

unilife.hu18 órája