Vígjátékba illő módon üldözte a rendőrség a tüntetőket, akik egyszerű kirándulóknak álcázták magukat

Együtt metrózott, villamosozott és buszozott 20 rendőr 20 fiatallal, nyomukban a villogó csapatszállítókkal.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-09 11:04

Fotó: YouTube

Mivel az új gyülekezési törvény szerint a közéleti, nyilvános gyülekezéseket be kell jelenteni, ezért érdekes trükkhöz folyamodtak egy demonstráció szervezői.

A Facebookon a török nagykövetség hirdettek meg egy eseményt, hogy “szigorúan közügyektől mentesen” beszélgessenek “a török bajnokságról, ételekről, filmekről, a török és magyar kortárs nagy kabaré művészeiről és egyéb politikamentes dolgokról” – számolt be az Index.

A program következő pontja a Gül baba türbéje előtt demonstráló szélsőjobboldali Identitás Generáció meglátogatása volt – kifejezetten kirándulási céllal. A rendőrök pedig hosszasan kísérték metróról villamosra, villamosról buszra a beszélgető civilek alig 20 fős csoportját.

Közzétette: Vajnai Attila – 2018. október 8., hétfő

A követség előtt elég nagy készültség fogadta a csapatot: 5-6 csapatszállító szállt ki a helyszínre, amit a fiatalok hamar elhagytak, és elindultak a földalattihoz. A rendőrség pedig követte őket: egymás után szállt fel a földalattira a 20 rendőr és a 20 fiatal, akik többek között a Fluor Tomi-féle péniszes Erdogan képet vitték a kezükben kis táblácskán.

Ezután az Oktogonon mindannyian átszálltak a 4-6-osra, ahonnan a rendőri kísérettel együtt a Margit híd budai hídfőjénél szállt le a kirándulók csapata. Ekkor már a portál szerint “kifejezetten hangulatos és kedves beszélgetés zajlott egy-két rendőr és egy-két fiatal között arról, hogy ki, miért van itt”.

A villamost villogó, csapatszállító rendőrautók is követték a síneken.

A nem tüntető demonstrálók innen a Gül baba türbéjéhez szervezett – és előre bejelentett – tüntetés felé vették volna az irányt, de a rendőrök elállták az útjukat, mondván, odafent tüntetés zajlik.

A csapat átsétált a Mecset utcához, ahol újfent útjukat állta a rendőrsorfal. Végül a 191-es busszal cselezték ki a rendőröket: felszálltak, a rendőrök utánuk, majd két megállóval később mindenki leszállt, hogy megpillantsák a várva várt nagybetűs tüntetést, ami pontosan nyolc emberből állt. A rendőrök továbbra sem engedték a csapatot a tüntetők közelébe, és végül mindenki elsétált. A fiatalok egy kocsmába mentek – hogy a rendőrök ide is követték-e őket, arról már nincs információ.

Mai nap hírei

Kelet-európai rabszolgáktól erős a német húsipar

agraragazat.hu2 órája

Menczer: Senki nem tiltja, hogy olyan gyártókkal tárgyaljunk, akikkel Brüsszel nem

168ora.hu4 órája

Hó és jég a Szahara kapujában - havazott a sivatagban

koponyeg.hu7 órája

A katonai parádé végül elmarad, Trump egy légi támaszponton búcsúzik majd az elnökségtől szerda kora reggel

444.hu8 órája

Tízmilliók menekülnek a Whatsappról

digitalhungary.hu9 órája

Megan Fox annyira mini ruhát vett fel, hogy képtelenség nem belátni a lábai közé

promotions.hu10 órája

Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban

alternativenergia.hu11 órája

Harry herceg szíve összetört: nem tud túllépni a történteken

joy.hu12 órája