Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel: kétszer is megemelik idén a fizetéseket

Startlap - Startlap
Az év végére a legkisebb juttatási csomag majdnem 250 ezer forint lesz.

Bérmegállapodást kötött a Tesco-Global Áruházak Zrt. a dolgozókat képviselő két szakszervezettel, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével – írja a hvg.hu.

A mai egyeztetésen hatalmas előrelépés történt, hiszen most először nemcsak a bérről, hanem a vállalat által éves szinten garantált juttatási csomagról is meg tudtunk állapodni

– fogalmazott Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. A Tesco ugyanis az alapbérek emelésén túl arról is döntött, hogy a 2019-es év folyamán több mint 4 milliárd forintot szán az alkalmazottak juttatási csomagjára.

A fizetéseket kétszer is megemelik: a legalacsonyabb alapbér januártól visszamenőleg szeptemberig 207 ezer forintra, majd szeptembertől jövő februárig 215 ezer forintra nő. A legkisebb juttatási csomag (vagyis a cafeteria, a pótlékok, plusz az alapbér) az év első időszakában körülbelül 240 ezer forint lesz, szeptembertől pedig nagyjából 248 500 forintra emelkedik.

Ez is érdekelhet

képcím

Rezsicsökkentés: nagyot hosszabbított a rendkívüli diktálás...

képcím

Milák Kristóf világbajnok száz méteren

képcím

Bill Gates megható cikket írt arról, mennyire lelkesedik Karikó...