Megadóztatná a siófoki polgármester a balatoni panorámát

Startlap - Startlap
Az így befolyó plusz adót a vízparti területek karbantartására és fejlesztésére fordítanák.

Lengyel Róbert siófoki polgármester megadóztatná a balatoni panorámával rendelkező helyi ingatlanokat – írja a Szabad Pécs. A politikus Siófok fideszes többségű képviselő-testülete elé fogja terjeszteni a javaslatot, amivel azt szeretné elérni, hogy a település állandó lakosai is visszakapjanak valamit a vízpartot elfoglaló, és a kilátást eltakaró, egyre szaporodó építmények hasznosításából. Lengyel Róbert a plusz adó érdekében módosíttatná a helyi építési szabályzatot és az adórendeletet is.

Egyre szűkül a rálátás a magunkfajta egyszerű földi halandók számára a gyönyörű balatoni panorámára. Egyik épület emelkedik a másik után, amelyeknek a tulajdonosai, szállóvendégei aztán az erkélyekről élvezhetik a parti naplementéket. Valamikor, úgy 2004 előtt “kemény” volt a helyi építési szabályzata városunknak. Védte a zöldfelületeket és szigorú magassági korlátozást tartatott be az építtetőkkel. Azután valamilyen oknál fogva egyre csak lazított a város vezetése ezeken a szabályokon, egyre-másra tűntek el a szabad és/vagy zöld felületek, és gomba módjára kezdtek szaporodni az egymást felülmúló épületek. A siófoki partszakasz pedig lassan átalakult, és nem feltétlenül az előnyére

–  véli Lengyel. A polgármester azt szeretné, hogy “a közvetlen balatoni panorámával rendelkező ingatlanok tulajdonosai mélyebben nyúljanak a zsebükbe”, és az így befolyó plusz bevételt Siófok “kizárólag a parti területek (szabad strandok, parkok, egyéb zöldfelületek) folyamatos karban-, és tisztán tartására, fejlesztésére” fordítaná.

Ez is érdekelhet

képcím

Nagy pofont kapnak az egyéni vállalkozók

képcím

Egy hetet kapott a Bankszövetség a kormánytól az új...

képcím

Lyukakat fúrtak és gázolajat locsoltak három egészséges...